Rozkvétání meruněk 2021

Geronimo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (388) - 1.200 (?)
2.5.2021 10:44

V pobeskydí je Petře tlak monilie na vzestupu, je to rok od roku horší, někdy nepomůže ani 5 postřiků.Navíc mi příjdou ty práškové fungicidy Signum a Prolectus jakoby neučinné, proto je střídám Horizonem.Talentem a Lunou Experience která je dobrá i na baktérie (Pseudomonas a Xanthomonas).S meruňkama to letos opět nebude moc valné, květních pupenů stromy po loňském studeném jaru moc nesadily a na mladých stromcích a citlivějších odrůdách se květní pupeny v půlce března vysypaly.Jako každý rok nejvíc kvetl Bergeron a zašárkovaná Siréna, Slušně má nasazeno i VP, ale jinak je to mizérie.Ještě hlásí nějaké mrazíky, takže nezbývá nic jiného než doufat že po dvou letech nějaké meruňky budou.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

katoo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (373) - 181.39 (?), 29.4.2021 1:26
Včera večer rychle ochlazování a o půlnoci už 0°C na ráno hlásili přízemní mrazíky. Zaropil jsem tedy ve čtyřech topidlech, už třetí noc po sobě. Ráno nevím kolik bylo, musel jsem už trochu dospat a v 8h bylo +7°C Uvidím jak účinné bylo přitopování, meruňky odkvétají.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 29.4.2021 13:14

Zdravím do Návsí u Jablunkova. Přeju Vám, aby jste nějakou tu meruňku zachránil. Tady probíhá nerušené odkvétání. Aplikoval jsem včera večer ještě jeden Prolectus před deštivým obdobím. Prostřídal jsem tedy 2x Prolectus a 2x Signum. I když bude pravděpodobně nadúroda, moniliový úžeh (spála) není žádoucí. 

Farhial
Farhial
Harlayne
Harlayne
Harlayne
Harlayne

katoo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (373) - 167.83 (?), 29.4.2021 19:41
Děkuji Petře ;) Signum jsem naposledy aplikoval spolu s Championem tuším 24. Dubna, zítra nebudu doma. Vzít to ještě jednou pro jistotu Prolectusem? (V sobotu nebo neděli, jak dovolí počasí)

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 196.17 (?), 2.5.2021 9:45

Je třeba potuplovat, jak říká Jirka (FM), ale záleží na tom, jak Vás v Beskydech moc trápí Monilinia laxa. Já jsem tuploval víckrát pro klid duše. Pak už bude jediná starost, co si počít s tolika meruňkami. 

Geronimo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (388) - 1.200 (?), 2.5.2021 10:44

V pobeskydí je Petře tlak monilie na vzestupu, je to rok od roku horší, někdy nepomůže ani 5 postřiků.Navíc mi příjdou ty práškové fungicidy Signum a Prolectus jakoby neučinné, proto je střídám Horizonem.Talentem a Lunou Experience která je dobrá i na baktérie (Pseudomonas a Xanthomonas).S meruňkama to letos opět nebude moc valné, květních pupenů stromy po loňském studeném jaru moc nesadily a na mladých stromcích a citlivějších odrůdách se květní pupeny v půlce března vysypaly.Jako každý rok nejvíc kvetl Bergeron a zašárkovaná Siréna, Slušně má nasazeno i VP, ale jinak je to mizérie.Ještě hlásí nějaké mrazíky, takže nezbývá nic jiného než doufat že po dvou letech nějaké meruňky budou.

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1940) - 168.103 (?), 4.5.2021 14:24

tak nakonec semtam nějaký plůdek přežil, odhaduju, že menší košík meruněk by letos mohl přeci jen být. Walter

host - 4.184 (?), 5.5.2021 16:06
Velká gratulace pane Waltře. U nás poslední bitva vzplane asi v noci na sobotu.

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1940) - 168.103 (?), 5.5.2021 21:31

budu všem držet palce, snad je to letos poslední nebezpečí. Walter

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 6.5.2021 17:24

Díky chladnému březnu a dubnu se kvetení meruněk hodně opozdilo, a tudíž se dal očekávat velmi vydařený vstup do nové meruňkové sezóny.

Ceglédi Óriás
Ceglédi Óriás
Velkopavlovická
Velkopavlovická

host - 12.4 (?), 6.5.2021 22:07

Přeji vám to. U mne to zase vše skončilo špatně. První květy se začaly rozvíjet přesně den před ochlazením a pak během chladného počasí se otevřely a odkvetly i ostatní. Teploty tu byly kolem 7° přes den a k ránu kolem nuly více jak dva týdny. Nebyly v té době opylovači a tak je vše plané. Tak že ani nemusí být mráz co to spálí.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz