Prve merunky už dozrievaju
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3299) - 5.149 (?), 24.7.2012 19:15
Pane Petr děkuji za informace- možná znovu koupím Leskoru.
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3299) - 5.149 (?), 29.8.2012 22:57
Musím zrevidovat své stanovisko a začal jsem opravdu uvažovat o tom, že bych tu jako Leskoru zkusil přeroubovat, Sice zapěstovaná koruna nic moc (pořád to hnalo do výšky ostrý úhel napojení na hlavní terminál), ale chci řešit i nějaké další stromy (přeroubovat Jojo, naroubovat na něco opylovač pro Althanovu). Prvně bych se chtěl zeptat, zda někdo máte zkušenosti s internetovým nákupem roubů- kdy se objednávají atd.
Me Big
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3299) - 5.149 (?), 31.8.2012 13:40
Díky za tip. Díval jsem se na jejich webovou stránku a meruňky bych si jistě vybral. Slivoně opravdu nemají. Pokud budou prodávat rouby v zimě, asi si tam zajedu a spojím to s nějakou turistikou. Nevíte náhodou kde by se daly sehnat rouby slivoní? Když už bych rouboval, tak bych to vzal i s přeroubováním dvou švestek.
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3299) - 5.149 (?), 31.8.2012 14:07
Tak už mně je to jasné, proč nikdo nenabízí rouby novějších odrůd slivoní. Všechny jsou registrovány u firem Holovousy, s.r.o., Sempra Praha a.s. a Fytos Plzeň.Tak si budu muset poradit jinak a shánět po zahrádkářích.
Mer Big
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3299) - 5.149 (?), 24.7.2012 19:09
Mně spíš vadí ten termín dozrávání- současně s meruňkou Bergeron, která mněw rodí každý rok velké množství plodů. Už loni tam byly tři plody, které spadly a já jeden chutnal a opravdu nic moc. Chci opravdu ranou odrůdu, abych měl meruňky po co nejdelší dobu.
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|