Poraďte začátečníkovi

host - 234.247 (?)
17.11.2023 21:45

Už jsem nic nevysela, jeliož u nás došlo k tak silnému napadení dřepčíkem a blýskáčkem, že jsem přišla v postatě o veškeré košťáloviny (mimo kedluben) včetně květáku. Postřik zabral na dva dny, pak vše znovu zčernalo a postupně bylo zničeno. To mě odradilo. Ještě k těm stromkům. Textilii odstraním, to mě s těmi myšmi tedy opravdu nenapadlo. Korunky jsou odkryté, kmínky zasypané do třetiny. Nemyslím, že by hromada zmrzla, je toho asi půl nákladního auta. Jestli se trochu po těch lijácích voda stratí (stojí totiž v brázdách), tak bych se pokusila stromky přendat, alespoň na ležato, a do brázdy kořeny zasypat. Snad mi to příroda odpustí, bylo to východisko z nouze a únor tady bude za chvíli. V.L.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2081) - 168.103 (?), 17.11.2023 16:10

Já bych stromky teď normálně zasadil, do té hlíny, jak říkáte bahno a na jaře pak přesadil na trvalé stanoviště. Stromek může ještě trochu zakořenit a i v mokré hlíně mu bude líp, než v písku. Zimu pak přečká stejně jako jiné na podzim vysazené stromky a na jaře ho pak přesadíte, možná i s kořenovým balem, na trvalé stanoviště. Jinak bych si dovolil zeptat se vás, zda jste v červenci ještě zkusila nějakou košťálovinu vysít a zda se vám podařilo něco sklidit. Walter

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6619) - 9.142 (?), 17.11.2023 17:18

Řekl bych, že rada pana W. bude dobrá. Písek hodně promrzá, v zemině porostou kořeny dlouho do zimy.

host - 234.247 (?), 17.11.2023 21:45

Už jsem nic nevysela, jeliož u nás došlo k tak silnému napadení dřepčíkem a blýskáčkem, že jsem přišla v postatě o veškeré košťáloviny (mimo kedluben) včetně květáku. Postřik zabral na dva dny, pak vše znovu zčernalo a postupně bylo zničeno. To mě odradilo. Ještě k těm stromkům. Textilii odstraním, to mě s těmi myšmi tedy opravdu nenapadlo. Korunky jsou odkryté, kmínky zasypané do třetiny. Nemyslím, že by hromada zmrzla, je toho asi půl nákladního auta. Jestli se trochu po těch lijácích voda stratí (stojí totiž v brázdách), tak bych se pokusila stromky přendat, alespoň na ležato, a do brázdy kořeny zasypat. Snad mi to příroda odpustí, bylo to východisko z nouze a únor tady bude za chvíli. V.L.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz