Odrůdy meruněk

host - 191.45 (?) 
3.11.2011 19:36
Aprimiru som v tomto roku navrúbľoval doma do korunky blumy Angeleno a vo vinohrade do durancie. Všetko pekne ide. Na durancii vyrástla z vrúbľov pekná korunka Aprimiry. Na budúci rok možno zakvitne. Paľo

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 21.2.2012 21:17

tak v Plzni bude letos na podzim novinková meruňka..

2012 meruňka Tsunami®

neznáte, neslyšeli jste?

host - 58.114 (?), 22.2.2012 9:59

Já jsem meruňku Tsunami koupil vloni na podzim v zahradnictví Vrčeň a ještě tuto novinku mají v nabídce pro jaro 2012.

Milan Fiala - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (196) - 95.245 (?), 22.2.2012 21:16

Je to Francuzka novinka vysoko urodna, sladka,ranna, mrazuvzdorna plod velky pevny červene ličko.Nieje samosprašna potrebuje opelovača merunku Harogem ,Hargrand,Pinkcot.

TSUNAMI
TSUNAMI

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 22.2.2012 21:27

no hned mam chuť :) nevite, zda je to odruda samosprasna?

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 11.3.2013 16:52

Skvělý propagátor všemožných nových odrůd - pan Fiala, nám zde představil novou velmi ranou meruňku Tsunami. Zdravím, pane Fialo. Už jste tuto meruňku zakoupil? Nebo se už dokonce chystá někomu plodit?

Milan Fiala - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (196) - 95.245 (?), 12.3.2013 18:08

Zdravim pane Petr Tsunami som mal objednanu u vas Prodejstromku.cz pre velky zaujem sa mi neušla zato som tam kupil Tomkot.Hlavne sa snažim kupovat marhule na myrobalane na slaborastucich podpnikoch sa marhuliam u mna nedari preto radšej počkam a ked bude miesto tak vysadim niečo nove.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 12.3.2013 18:22

Jo, to jsem teď zjistil taky. Škoda, že už nemůžete o prvních plodech této odrůdy poreferovat letos. Snad by měla být kvalitnější, než ta Aurora. Já jsem osobně na meruňky z Escande velmi zvědavý. Něco přece na té velké chvále musí být, co myslíte, pane Milane? Ani nevím, jak jste s nimi spokojený. Určitě budete Tsunami shánět dál, je to tak? 

Milan Fiala - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (196) - 95.245 (?), 13.3.2013 18:01

Tsunami skusim zohnat tento rok dufam že sa mi to podary u nas sa zatial nikde nepredavala.Na slaborastucich podpnikoch mi odišiel po 5 rokoch Pinkot, Hargrand a počitam že odide aj Orange Red som hodne na tie podpniky naštvany radšej slivkovy alebo marhulovy.Od kamoša mam naštepene 3 stare odrody som zvedavy ake budu nazov nevedel ale par plodov na nich možno bude ked to neskoli mraz.Goldrich, Velkopavlovicka,Sylred, Genci,Madarska na myrobalane sa im bombovo dary.

TSUNAMI
TSUNAMI

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 13.3.2013 18:27

No nevím. Já jsem původně neměl radost, že mně Harcot a Sundrop na ZR málo rostou, ale nakonec jsem rád z důvodu nedostatku místa a zkoušením stále nových odrůd, že tomu tak je. Orangered mám na nějaké vzrůstnější podnoži a ani třetím rokem se asi plodů nedočkám. Naopak mrňavá Spring Blush, Veharda, Veselka, Hargrand, Pincot a Kioto, některé větší, některé menší, jsou obsypané květními pupeny už druhým rokem. Takže už raději žádné myrobalány nebo meruňkové semenáče. Vyjímkou byly nějaké zakrsle rostoucí semenáče z Holovous, které rostou spoře, ale pro zkušební účely to stačí. Bohužel jsem si na těchto semenáčích přinesl z Holovous i PPV na Radce. Z důvodu vysoké kvality plodů se mi ji ale stále likvidovat nechce. Myslím tím vysoké kvality plodů na takto ranou meruňku.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz