Odrůdy meruněk
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?) 13.3.2013 18:27
No nevím. Já jsem původně neměl radost, že mně Harcot a Sundrop na ZR málo rostou, ale nakonec jsem rád z důvodu nedostatku místa a zkoušením stále nových odrůd, že tomu tak je. Orangered mám na nějaké vzrůstnější podnoži a ani třetím rokem se asi plodů nedočkám. Naopak mrňavá Spring Blush, Veharda, Veselka, Hargrand, Pincot a Kioto, některé větší, některé menší, jsou obsypané květními pupeny už druhým rokem. Takže už raději žádné myrobalány nebo meruňkové semenáče. Vyjímkou byly nějaké zakrsle rostoucí semenáče z Holovous, které rostou spoře, ale pro zkušební účely to stačí. Bohužel jsem si na těchto semenáčích přinesl z Holovous i PPV na Radce. Z důvodu vysoké kvality plodů se mi ji ale stále likvidovat nechce. Myslím tím vysoké kvality plodů na takto ranou meruňku.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 191.45 (?), 3.11.2011 19:36
Aprimiru som v tomto roku navrúbľoval doma do korunky blumy Angeleno a vo vinohrade do durancie. Všetko pekne ide. Na durancii vyrástla z vrúbľov pekná korunka Aprimiry. Na budúci rok možno zakvitne. Paľo
|
|
|
|
|
|
|
mičurinec - Diamantový Zahrádkář (3092) - 93.3 (?), 21.2.2012 21:17
tak v Plzni bude letos na podzim novinková meruňka..
2012 meruňka Tsunami®
neznáte, neslyšeli jste?
|
|
|
|
|
|
|
host - 58.114 (?), 22.2.2012 9:59
Já jsem meruňku Tsunami koupil vloni na podzim v zahradnictví Vrčeň a ještě tuto novinku mají v nabídce pro jaro 2012.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 13.3.2013 18:27
No nevím. Já jsem původně neměl radost, že mně Harcot a Sundrop na ZR málo rostou, ale nakonec jsem rád z důvodu nedostatku místa a zkoušením stále nových odrůd, že tomu tak je. Orangered mám na nějaké vzrůstnější podnoži a ani třetím rokem se asi plodů nedočkám. Naopak mrňavá Spring Blush, Veharda, Veselka, Hargrand, Pincot a Kioto, některé větší, některé menší, jsou obsypané květními pupeny už druhým rokem. Takže už raději žádné myrobalány nebo meruňkové semenáče. Vyjímkou byly nějaké zakrsle rostoucí semenáče z Holovous, které rostou spoře, ale pro zkušební účely to stačí. Bohužel jsem si na těchto semenáčích přinesl z Holovous i PPV na Radce. Z důvodu vysoké kvality plodů se mi ji ale stále likvidovat nechce. Myslím tím vysoké kvality plodů na takto ranou meruňku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|