Odrůdy meruněk

Milan Fiala - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (196) - 95.245 (?)
13.3.2013 18:01

Tsunami skusim zohnat tento rok dufam že sa mi to podary u nas sa zatial nikde nepredavala.Na slaborastucich podpnikoch mi odišiel po 5 rokoch Pinkot, Hargrand a počitam že odide aj Orange Red som hodne na tie podpniky naštvany radšej slivkovy alebo marhulovy.Od kamoša mam naštepene 3 stare odrody som zvedavy ake budu nazov nevedel ale par plodov na nich možno bude ked to neskoli mraz.Goldrich, Velkopavlovicka,Sylred, Genci,Madarska na myrobalane sa im bombovo dary.

TSUNAMI
TSUNAMI
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 191.45 (?), 3.11.2011 19:36
Aprimiru som v tomto roku navrúbľoval doma do korunky blumy Angeleno a vo vinohrade do durancie. Všetko pekne ide. Na durancii vyrástla z vrúbľov pekná korunka Aprimiry. Na budúci rok možno zakvitne. Paľo

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 21.2.2012 21:17

tak v Plzni bude letos na podzim novinková meruňka..

2012 meruňka Tsunami®

neznáte, neslyšeli jste?

host - 58.114 (?), 22.2.2012 9:59

Já jsem meruňku Tsunami koupil vloni na podzim v zahradnictví Vrčeň a ještě tuto novinku mají v nabídce pro jaro 2012.

Milan Fiala - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (196) - 95.245 (?), 22.2.2012 21:16

Je to Francuzka novinka vysoko urodna, sladka,ranna, mrazuvzdorna plod velky pevny červene ličko.Nieje samosprašna potrebuje opelovača merunku Harogem ,Hargrand,Pinkcot.

TSUNAMI
TSUNAMI

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 22.2.2012 21:27

no hned mam chuť :) nevite, zda je to odruda samosprasna?

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 11.3.2013 16:52

Skvělý propagátor všemožných nových odrůd - pan Fiala, nám zde představil novou velmi ranou meruňku Tsunami. Zdravím, pane Fialo. Už jste tuto meruňku zakoupil? Nebo se už dokonce chystá někomu plodit?

Milan Fiala - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (196) - 95.245 (?), 12.3.2013 18:08

Zdravim pane Petr Tsunami som mal objednanu u vas Prodejstromku.cz pre velky zaujem sa mi neušla zato som tam kupil Tomkot.Hlavne sa snažim kupovat marhule na myrobalane na slaborastucich podpnikoch sa marhuliam u mna nedari preto radšej počkam a ked bude miesto tak vysadim niečo nove.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 12.3.2013 18:22

Jo, to jsem teď zjistil taky. Škoda, že už nemůžete o prvních plodech této odrůdy poreferovat letos. Snad by měla být kvalitnější, než ta Aurora. Já jsem osobně na meruňky z Escande velmi zvědavý. Něco přece na té velké chvále musí být, co myslíte, pane Milane? Ani nevím, jak jste s nimi spokojený. Určitě budete Tsunami shánět dál, je to tak? 

Milan Fiala - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (196) - 95.245 (?), 13.3.2013 18:01

Tsunami skusim zohnat tento rok dufam že sa mi to podary u nas sa zatial nikde nepredavala.Na slaborastucich podpnikoch mi odišiel po 5 rokoch Pinkot, Hargrand a počitam že odide aj Orange Red som hodne na tie podpniky naštvany radšej slivkovy alebo marhulovy.Od kamoša mam naštepene 3 stare odrody som zvedavy ake budu nazov nevedel ale par plodov na nich možno bude ked to neskoli mraz.Goldrich, Velkopavlovicka,Sylred, Genci,Madarska na myrobalane sa im bombovo dary.

TSUNAMI
TSUNAMI

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 13.3.2013 18:27

No nevím. Já jsem původně neměl radost, že mně Harcot a Sundrop na ZR málo rostou, ale nakonec jsem rád z důvodu nedostatku místa a zkoušením stále nových odrůd, že tomu tak je. Orangered mám na nějaké vzrůstnější podnoži a ani třetím rokem se asi plodů nedočkám. Naopak mrňavá Spring Blush, Veharda, Veselka, Hargrand, Pincot a Kioto, některé větší, některé menší, jsou obsypané květními pupeny už druhým rokem. Takže už raději žádné myrobalány nebo meruňkové semenáče. Vyjímkou byly nějaké zakrsle rostoucí semenáče z Holovous, které rostou spoře, ale pro zkušební účely to stačí. Bohužel jsem si na těchto semenáčích přinesl z Holovous i PPV na Radce. Z důvodu vysoké kvality plodů se mi ji ale stále likvidovat nechce. Myslím tím vysoké kvality plodů na takto ranou meruňku.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz