Odrůda Meruňky Leala
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Mimmo - Diamantový Zahrádkář (2263) - 95.84 (?), 10.1.2012 21:34
Pro 0.146:
40 cm zeminy je pěkná vrstva. Přesto by bylo dobré vykopat jámu 1x1x0,5m, jíl ze dna vyhodit a nahradit lepší zeminou s hnojem nebo kompostem. Když prorazíte jíl na dně, nebudou se vám kořeny nikdy topit ve vodě. Zelená ryngle bude dobrá, pokud není půda suchá, ale spíše vlhčí.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 163.208 (?), 11.1.2012 8:56
Pán Mimmo, pochopil som pána Radasa tak, že má 40 cm dobrej zeminy a až pod ňou íl. Suchého ílu by som sa nebál, korene si prerazia cestu. Horšie je to s mokrým ílom, tam hrozí asfyxia koreňov. Aj preto je lepšie mať marhuľový sad na svahu- spodná voda odteká z horizontu, kam podľa druhu podpníka zasahujú korene. Z veselských odrôd by som z hľadiska mrazuodolnosti a dobrého zdravotného stavu volil Vesprimu, z hľadiska chuti Veminu alebo Veselku. Vemina má o niečo lepšiu mrazuodolnosť ako Veselka a je údajne sladšia. Paľo
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 0.146 (?), 11.1.2012 13:21
Díky za reakce, pro doplnění je to na mírném svahu, takže ta voda po tom jílu asi stéká dolů.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 134.38 (?), 11.1.2012 7:37
Vďaka za odpoveď. Myslel som si, že ju pestujete už dávnejšie. Hodnotenia na fóre som si už samozrejme prečítal dávnejšie, bol som však zvedavý na Váš názor.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 134.38 (?), 12.1.2012 8:48
Veharda mi zatiaľ nerodila. Bol to taký výber naslepo. Pôvodne som mal v pláne kúpiť Kioto, príp. Pinkcot ale nakoniec som zobral to, čo v obchode zostalo (kupoval som neskoro na jar). Moc mi to nevadilo, pretože som mal v pláne neskôr vysadiť ešte jeden strom, no u nás sa marhuliam už veľmi nedarí, tak som sa nakoniec rozhodol, že jedna marhuľa stačí. Keď zarodí (za rok, dva) dám vedieť.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 95.245 (?), 11.1.2012 18:39
Pestovatel z Francuzka Escande.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 95.245 (?), 12.1.2012 17:48
To maš pravdu borče pozri si Rakuskych stranku kde sa venuju zachovaniu starich odrod merunek, slivoni a inich odrod vo vyške 800m nad morom je to kusok od českej republiky.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|