Ochrana květů meruňky netkanou textilií

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1710) - 165.146 (?)
26.4.2021 11:02

Jak píše pan Milan HP, clipsy jsou nejen kancelářská potřeba ale má i různorodé využítí na zahradě při instalacích provizorních zastiňovacích nebo tepelných textilií atd.Léta je používám ve skleníku a zejména při instalaci protikroupových sítí, kde koncové části sepnu clipsy a spodní část sítí podsunu pod spodní větve vřeten a clipsem připevním k větvi.Funguje to báječně.Pro názornost jsem vyfotil.Různé velikosti, různé využití.Mohu potvrdit, jsou trvanlivé a praktické.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 12.4 (?), 24.4.2021 10:00

Před lety jsem nějaké zkušenosti s infračervenou žárovkou už měl. Tehdy jsem si ověřil, že to záření teplo nese a nejde jen o přenos tepla vzduchem. Ano, není to teplo o síle povrchové teploty žárovky. Na žárovku nyní čekém a ani podle typu nejsou rozhodně stejné, uvidím co jsem pořídil. Jak ji budu mít, udělám testy i "na sucho" s bočním prouděním vzduchu a ověřím si sílu, dosah i směrovost záření. O umístění žárovky zespodu jsem také uvažoval, ale bez zakrytí koruny a to by pak vyžadovalo nejlépe tak 3ks žárovek na jeden strom po obvodu. Problém by byl ovšem s ochranou žárovky a elektrických částí proti vodě (vlhkost, déšť). Jak z hlediska bezpečnosti, tak i poškození rozpálené žárovky. Jinak pro vyšší životnost žárovky je také potřeba, aby po rozsvícení netrpěla otřesy.

host - 12.4 (?), 24.4.2021 10:32

Jen ještě přidám, že i teplo ze slunce co k nám přichází je přinášeno výhradně tím infračerveným zářením (v meziprostoru teplo není). Není to tedy jen prostý ohřev povrchu žárovky a zahřívá skutečně ozářenou plochu předmětů. Právě ale kvalita žárovky rozhoduje o množství tepla vyzářeného pomocí toho infračerveného záření.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2883) - 6.138 (?), 25.4.2021 23:42

Ahoj Mimmo, či spíš Jardo?, ne neboj, o meruňkách to nebude. Ale ta diskuze je zajímavá i z hlediska fyziky: zdroje a přenášení tepla, zábrana úniku. Ale ani do toho se nepustím.

Mám ale jednu prakticky ověřenou zkušenost se spolehlivými, větru odolnými spojovacími prvky: jsou jimi clipy na papírové svazky. Takové ty celokovové, různé šířky, napružená ocel. Mají mnohonásobně vyšší svírací sílu než kolíčky na prádlo a stojí pakatel (v papírnictví 12 ks za cca 40 Kč). Vyřešil jsem jimi napojení fólie na polykarbonát, upevnění netkanky nad rajčaty (na jednoduchý vingl) i spojování fólie na tunelech. Řekl bych, že do 70 km/h odolávají větru spolehlivě i při velkých plochách, které spojují.. 

Milan HP

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1710) - 165.146 (?), 26.4.2021 11:02

Jak píše pan Milan HP, clipsy jsou nejen kancelářská potřeba ale má i různorodé využítí na zahradě při instalacích provizorních zastiňovacích nebo tepelných textilií atd.Léta je používám ve skleníku a zejména při instalaci protikroupových sítí, kde koncové části sepnu clipsy a spodní část sítí podsunu pod spodní větve vřeten a clipsem připevním k větvi.Funguje to báječně.Pro názornost jsem vyfotil.Různé velikosti, různé využití.Mohu potvrdit, jsou trvanlivé a praktické.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2883) - 6.138 (?), 26.4.2021 23:58

Tak jsem zase neobjevil Ameriku.sad Dobrá, ale přišel jsem na to sám, takže je to alespoň "znovuobjevení".laugh

Díky za ty fotky. Když jsem je nedávno popisoval kamarádovi, nevěděl, o čem mluvím.

Milan HP

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1710) - 165.146 (?), 27.4.2021 9:57

Oba jsme se zřejmě s clipsy senámili v práci a oba jsme si uvědomili jeho možné využití na zahradě.Chtěl jsem jen fotkami přiblížit zahradkářům jak takový clips vypadá.Šikovná věcička.

Na obrázku protikroupová síť upevněná clipsy na kostrukci pro jabloňovou stěnu.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2883) - 6.138 (?), 27.4.2021 21:28

Mičurine, když jsem děkoval za ty fotky, myslel jsem to smrtelně vážně. Hned jsem si je stáhl a poslal kámošovi. Mluvili jsme spolu po telefonu a já mu je nebyl schopen dostatečně dobře popsat.

Jsou to fakt zatraceně užitečný věcičky.laugh

Milan HP

Mimmo - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2261) - 252.216 (?), 28.4.2021 10:18
Děkuji za radu. Možná to jednou využiji. Výsledek mé ochrany je, že na chráněném stromě nezůstal ani jeden viditelný plod. Zajímavé je, že stromky, které kvetly velmi brzy, nejsou napadené monilií. Stromky kvetoucí později mají dost plodů, ale napadení bylo významné i přes postřiky. Monilia zřejmě funguje až při teplejším počasí střídajícím se s chladem a deštěm.

host - 91.196 (?), 28.4.2021 13:14

Další souvislost vidím s větším množstvím opylujícího hmyzu, který při pendlování mezi stromy tu potvornost monilii, Bohužel, nechtíc pomáhají šířit...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz