Mráz ve vegetačním období v roce 2024
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 212.219 (?), 17.3.2024 19:59
Aladin u mě předpovídá minimum -2°C, to by bylo do meruněk v plném květu ještě dobré. Kolik bude realita je věc druhá. 
Farhial teď rozkvétá jako pozdně kvetoucí. Leskora už je v plném květu 3.den. Nejraněji kvetoucí Pricia, Tyrintos... ty už jsou z větší části bez bílých lístků, takže dokvétají a mrazuodolnost rychle klesá. Pricia překvapivě na to že kvete velmi raně, má na dlouhých tenčích prutech ještě navrchu neotevřené poupata, je to tak 10% celkové násady, a tato část je velmi pozdně kvetoucí a díky tomu je Pricia zřejmě mrazuodolná, ale zato vemi citlivá na mon. úžeh. Dneska jsem dal postřik Signum, už včera jsem měl postřikovač na zádech a buch průtrž s vichrem všechno prolité, pak ještě pršelo celý večer, tak snad zabere dnes signum na tu houbárnu zpětně. MH
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
hauser - Stříbrný Zahrádkář (383) - 146.233 (?), 17.3.2024 22:40
Zdravím,
nic pozitivního, dnes mají být -2, zítra a pozítří -3 (Židlochovicko), trocha se dá zachránit postřikem ale je to takový nasranismus s bezmocí. Je to zvláštní pohled na sněženky a kvetoucí meruně... tak si říkám jako loni, třeba příště...
H.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 212.219 (?), 18.3.2024 11:14
Rozkvétají už i klasiky broskve jako Redhaven, Fairhaven
Hlásí taky -2 a -3°C.. severovýchod 240m. MH
|