Moniliové spále 2024 STOP
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 27.3.2024 20:56
Nejen pod názvem přípravku, ale hlavně pod účinnou látkou se dá na stránkách agro.basf.cz najít info. U řepky účinost od 5 C nad nulou.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 28.3.2024 15:39
Tak jsem dnes horko těžko několik hodin stříkal v tom větrném počasí těch pár odkvetlých meruněk co mám. Vždy když se hodně rozfoukalo, čekal jsem, a pak zase pokračoval. Pokud stromy zachvátí úžeh, budou moci výrobci Belanty říci, že to bylo tím větrem. Nevěřím u nás v lepší povětrnostní podmínky přes celé Velikonoce a určitě bude i pršet. Pomalu abych šel koupit novou lahvičku, protože na višně mi to už určitě nevystačí. :-(
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 30.3.2024 7:19
Záleží jakým zařízením jste stříkal? V takovém větru je nejlepší klasický postřikovač s teleskopem požadované délky a je jedno jestli na ruční a nebo jiný pohon. Rosičům nižší cenové skupiny, se kterým mám zkušenosti bych věřil asi jako výsledku, když jednu dobu mladí agronomové učili dělat zemědělce hnůj přímo na poli, bez chéva a bez vrstvení v hnojišti.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10414) - 68.54 (?), 31.3.2024 9:12
Před dvěma dny jsem provedl třetí postřik. První byl Signum, druhý Signum + část porostu Belanty a tento třetí opět Signum. U Belanty se mi zdá, že špatně "barví vodu", taková řidina, jen nepatrně zakalená bílá voda, něco jako když rozpouštíte ve vodě tekutý Decis. Možná to tak má být a možná se opravdu hůře rozpouští. Každopádně bohaté kvetení a do toho mráz vykonaly své. Do zmrzlých květů se pravděpodobně s chutí pustila monilie. Stromy, které nezmrzly a jsou blíže k domu se krásně zelenají (VP, Goldrich) a některé jsou prozatím jen "rezatá sušina" maximálně se zeleným koncem, jinak mimo toho spáleniště od začátku větve až na konec vzhled "staré rezaté železné trubky". (Orangered, Harogem, Eearly Orange, Harcot).
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|