Minaret, Marlen, Svatava
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.140 (?), 4.4.2012 11:54
Zdravím, mohu pouze potvrdit, že Minaret je z křížení SEO x VP, je to pozdnější dost chutná meruňka, ale vadí mi u ní náchylnost na hnití a strupovitost plodů (Clastetosporium). Letos velice překvapila, jak ´bohatě pokvete, ty mrazy ji skoro neublížily, na rozdíl od některých, které moc nepokvetou. Plodnost byla dobrá, růst střední až slabší, tvoří vznosné koruny. Svatavu nemám, m ám i jiné hybridy SEO x VP,(např. 3242),ale ten zrovna moc nepokvete a ani není nic extra chuťově. david
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 179.203 (?), 11.4.2012 16:30
Minaret - zatím jsem pouze ochutnal vzorek (velmi dobrý), na první opravdovou úrodu čekám už druhým rokem. Po loňské totální nule čekám, zda to letos bude lepší.
Marlen - sázel jsem letos, takže zkušenosti žádné.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.140 (?), 13.4.2012 11:16
Zdravím, Minaret nebyl v té době zcela rozkvetlý, tak myslím že přežil. Pozitivně překvapily Leala, Lemeda, selekce z Harlaynu, Leskora a Lejuna- všechny byly částečně nebo spíše méně rozkvetlé, ty namrzly méně, netroufnu si odhadnout nakolik, ale dost zelených pestíků tam bylo. Jinak pro úplnost - ten den zde bylo kolem páté ráno až -7, v osm ještě -3. Harlayne na semenáči byl rozkvetlý přes 50% a zelených pestíků bylo rovněž dost, nakolik to vydrželo, řeknu až to nasadí plody.
Jsem z toho velice potěšen a zároveň musím konstatovat, že některé novější věci (Pinkot, tomcot, Robada, Harval a také Veecot) nezakvetly vůbec nebo jen do cca 30%, takže tahle zima je vcelku užitečná prověrka, co je spolehlivé a co ne, uvidíme další průběh ročníku. Jen bych podotknul, že z dlouhodobého sledování vyplývají některé méně atraktivní odrůdy jako dost spolehlivé, přestože se jim nevěnuje taková pozornost. Otázkou bude, co teˇd na to monilia. david
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 179.203 (?), 13.4.2012 15:52
Minarety byly v plném květu, ale každý strom byl mrazem vzatý jinak. Řekl bych, že přežilo tak 0-20%. Nejlépe u mě dopadla Leala, tam odhaduji přežití tak 80-90%.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|