Meruňky 2024

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6619) - 9.142 (?)
12.5.2024 8:42

U příbuzných to postupně opadává, teď tam visí asi tři meruňky. Mají podezření, že to taky oštípali vrabci, ale kdoví. Broskve přežily a budou. Jinak u nás je vše KO, včetně jabloní, možná sem tam jablíčko najdem.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 200.242 (?), 10.5.2024 21:30
V květu.🙈

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10414) - 70.240 (?), 11.5.2024 8:08

-6°C? Jak je vidět, při pokročilé vegetaci stáčí i mnohem menší mráz a je nejen po meruňkách. Zajímá mě, jak to dopadlo u příbuzných pana PP. Už máte nějaké zprávy? MH: mohl bys, Martine, průběžně informovat, co ti ještě zůstalo na stromech meruněk mimo Sugar Pearls?

host - 212.219 (?), 11.5.2024 14:29

Ty odrůdy které jsem psal několik příspěvků zpět mají pár plodů. Definitivně spadnul poslední plod na Scillato a Rougecot. Chce to čas, jako první by měla dozrát Pricia nebo ten jeden plod Thyrintosu jestli se udrží. Tak u toho maďara už zraje podle fotek podobně zrající Tsunami. Ta červená jestli to není Rubista, ale nějaká novinka, tak super raná teda.

Zjistil jsem při přemísťování očkovanců v květináčích co byly doteď u stěny boudy, plody mají i dvojnásobně velké oproti těm v prostoru. Tak třeba u těch nejranějších meruněk by se dalo vhodným umístěním urychlit zrání. Tyrinthos vypadá že se přijal nově i v květináči, možnáse podaří vzkřísit ze zaschliny i jeho nového konkurenta B.  chtěl jsem jednou poskládat do květináče nejranější meruňky, taková Mayacot by se hodila, z prodejů zmizela, asi i byla v našem klimatu dost neperspektivní, těm co ji měli prý odešla. MH

KORZÁR - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (567) - 49.56 (?), 11.5.2024 20:22

Aj Srbský pestovateľ sa pochválil je rád že mu to nezmrzlo dal foto marhulky Tsunami. 

Marhule
Marhule

KORZÁR - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (567) - 49.56 (?), 12.5.2024 8:11

Aj Grécky pestovateľ dal foto zo svojho sadu nádhera mňam, mňam.

Marhulky
Marhulky

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6619) - 9.142 (?), 12.5.2024 8:42

U příbuzných to postupně opadává, teď tam visí asi tři meruňky. Mají podezření, že to taky oštípali vrabci, ale kdoví. Broskve přežily a budou. Jinak u nás je vše KO, včetně jabloní, možná sem tam jablíčko najdem.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10414) - 70.240 (?), 12.5.2024 10:01

Letos si holt budeme muset vystačit s fotkami gréckych pestovatelov a říkat si mňam, mňam, to je dobrota taková meruňka na fotce z ciziny. sadTy moje Leskory opadaly dost brzo na rozdíl třeba od Big Red, které začaly žloutnout až teď 19 dnů po mrazu. Největší Leskoru jsem zmladil až do starého dřeva, na Harogemu jsem nechal ve výšce jen ten roub Farely, na Sundropu rouby Congatu a Pricie, jinak šlo všechno pryč. Nevýhodou takového počínání jsou budoucí "košťata". Stále ještě neopadaly plody z roubu Apredelice a nahoře asi tři plody z Farhialu, možná, že bude platit jen "dočkej času jako husa klasu" (než spadnou).

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10414) - 70.240 (?), 12.5.2024 11:01

Vrabci nic neoštípali. Ať rozříznou plod a podívají se dovnitř, jestli není kolem pecky nahnědlý. Stačí nepatrně a plody se na další vývoj "vykašlou" a později spadnou. Co se týče broskví, tak pár plodů ve spodních partiích menších stromků nás nevytrhnou. Na velkých stromech všechno zmrzlo. 

host - 227.54 (?), 12.5.2024 18:38
Moze to byt aj vrabcami, aj u nas skacu po najvyssich vetvach kde to neomrzlo. Mam podozrenie ze poobijali aj cast kvetov. V uplynulych dnoch som tiez nasiel na zemi okolo 20 plodov velkych asi ako vlasske orechy. Na strome zostalo uz len zopar.

KORZÁR - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (567) - 49.56 (?), 13.5.2024 6:18

Skoré odrody marhúľ. 

Mikado
Mikado

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025