Meruňky 2023

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?)
27.4.2023 20:46

Dokonce jsem jeden plod našel i na Big Red, světe div se, nebo na San Castrese, tam jich dokonce bude víc. Na Thyrinthosu většina zmrzla, ale ne úplně všechny. Falešná Legolda má plody pravidelně. Je opravdu falešná? Zmátl mě pan doktor Miloš V, který ji má naroubovanou a psal, že zase tak oslňující chuť nemá.

Big Red
Big Red
Stark Early Orange
Stark Early Orange
San Castrese
San Castrese
Frostina
Frostina
Legolda???
Legolda???
Thyrinthos
Thyrinthos
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 91.196 (?), 25.4.2023 16:09

Má milá Aurora plazí zelené, bohužel jen lístkové jazýčky ve středu kotlíku hostitelského Althánkucheeky, který se za veselého bzukotu včele bělá-tázaný SPCH.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 25.4.2023 16:21

Díky za odpověď z Chropyně. Moje Aurora, která oficiálně před lety skončila, stále každý rok nad roubováním obrazí, ale vždy znovu zaschne. Zkoušel jsem něco z toho vroubovat do Leskory, ale jistější bude asi očkování. Proti Leskoře je to stejně jako s Tsunami vroubovávání nespolehlivých odrůd do spolehlivé. Aurora stejně jako Tsunami byla náchylná na houbové mchoroby a taktéž stejně nodolná vůči mrazu v květu. 

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 25.4.2023 21:45

Neobvyklá fotografie v letošním roce a to shluk meruňkových plůdků. Jedná se o odrůdu Veharda. Pozdně kvetoucí Leala je na tom také slušně. 

Hargrand (jediný plod)
Hargrand (jediný plod)
Veharda
Veharda
Candela (na roubu přežilo 5 plodů)
Candela (na roubu přežilo 5 plodů)

host - 213.137 (?), 25.4.2023 22:12

Asi jsi na tom Petře s meruňkama nejlépe, když i na té jižní moravě to tak pomrzlo to jsem nevěděl, snad na všude, tady vozili do krámu zralé Leskory i Tsunami z jižní moravy, snad budou i letos určitě chuťovky oproti těm dovozovým nezralým.

U mě jestli něco na meruňkách je tak jen ojedinělé plůdky. Nejvíce uržel Bergeron, Forum taky hodně mrazuodolný, bude třeba naštěpit Forum. Vanilka mě štve, výborná meruňka 2 plůdky tam zůstaly na haluzi snad tam ještě jsou, Harmat nic, Carmentop nic. Květináčová Pricia potešila plůdky drží, půjde do země až přestane mrznout, Pricia na stromě zmrzla ještě zkontroluju jestli přece jenom něco nezůstalo - kvetla pozdě. Na VP vysoko sem tam plůdky se objevují. Leskora propadák, tolik květů co žádný jiný strom nezbylo skoro nic, na ochutnání snad. Mám přištěpěné ukrajinky, i nějaký Pearls od MF, snad se to rozroste a příští rok zakvete ať je vyšší šance že něco z toho nezmrzne.

Nemá někdo zkušenost s Moskevskou meruňkou co nabízel tušímže Spomyšl? MH

host - 44.23 (?), 26.4.2023 6:47
Petře, na Kiotu zůstalo par květu a to díky sitove řezu. Ty ale nejspíš zmrznou zítra. Na za mě falešnem Fardau není nic. První úroda mohla být na fm3 ale taky zmrzla v květu, zůstalo asi pět kvitku, uvidím co zítra… Krasne kvete třešeň Sweet Early o kterou mám také se zitrejsim mrazem strach. Zdenek

host - 56.15 (?), 26.4.2023 12:47
Krásně rozkvetlá meruňka Goldrich na myrobalanu. Bergeron a Leskora teprve rozkvétá. Jeseníky.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 26.4.2023 17:37

Zdravím nádherné Jeseníky, pane 56.15. Pan PP může jen závidět, jak se na horách daří pěstovat meruňky. Můj Goldrich letos moc nekvetl, tak uvidíme, co tam bude. Co se týče Martina, tak u mě je mezi Tsunami a Leskorou velký rozdíl. Leskory jsou každý rok, Tsunami jen výjimečně. Samozřejmě to nejspíš funguje jen do určitých teplot. Na Carmen top a Harmatu nemám taky nic. Z mého falešného Fardaa také všechno opadalo, Zdenku, a je to bez tak nějaká raná odrůda.

Kioto
Kioto
Kioto
Kioto
Bergeval
Bergeval
Bergarouge
Bergarouge
Bergarouge
Bergarouge
Velkopavlovická meruňka
Velkopavlovická meruňka
Puget Gold
Puget Gold
Leskora
Leskora
Ledana
Ledana
Ula
Ula

Ceglédi Óriás
Ceglédi Óriás

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 27.4.2023 20:46

Dokonce jsem jeden plod našel i na Big Red, světe div se, nebo na San Castrese, tam jich dokonce bude víc. Na Thyrinthosu většina zmrzla, ale ne úplně všechny. Falešná Legolda má plody pravidelně. Je opravdu falešná? Zmátl mě pan doktor Miloš V, který ji má naroubovanou a psal, že zase tak oslňující chuť nemá.

Big Red
Big Red
Stark Early Orange
Stark Early Orange
San Castrese
San Castrese
Frostina
Frostina
Legolda???
Legolda???
Thyrinthos
Thyrinthos

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 30.4.2023 9:32

Z veselských odůd dopadla nejlépe Veharda a Veselka. Naopak Velita a Vesprima nemají prakticky nic. Nevím, jestli je Bergeval vychvalovaný, jak psal David, ale dopadl aké celkem slušně. Farclo a Farhial také. 

Veharda
Veharda
Velkopavlovická meruňka
Velkopavlovická meruňka
Cegledi Óriás
Cegledi Óriás

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 30.4.2023 23:18

Z těch veselských jsem ještě zapomněl na Vesnu č.2. Nemá nic, a jestli to Vesna opravdu je, to zatím nevím. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz