Meruňky 2021

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?)
24.6.2021 10:42

Běsnící živly dnešní noci překvapivě mnoho škod nenapáchaly, i když bouřka zuřila nebývale. Pokusme si připomenout známé odrůdy zrající v červnu. Tsunami, záměna za Rubistu z Kruhu, snad Pricia, Maya Cot, Spring Blush, někdy i Leskora. Wonder Cot to, pane MH, nebude, podle toho jak plod nyní vypadá. Co se týče mnohem pozdnějšího Bergevalu, tak ten má násadu vždy vysokou, pokud to ovšem připustí mráz.

Spring Blush
Spring Blush
Spring Blush
Spring Blush
Wonder Cot
Wonder Cot
Lilly Cot
Lilly Cot
Radka
Radka
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 23.6.2021 13:31

Teda já Vám řeknu (asi jako starej Homolka), že je to žůžo, tyhle první meruňky. Vůbec nevadí, že je to nějaká neznámá záměna. cheeky

První meruňky už dozrávají
První meruňky už dozrávají

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1940) - 168.103 (?), 23.6.2021 18:18

to je nádhera. yes Hned bych si dal. Walter

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 23.6.2021 20:04

Potřeboval by jste, pane Waltře, nějakou meruňku zrající před Vaší Karolou. Tsunami je velmi chutná odroda marhuľky, ale také velmi neodolná. Momentálně moje Tsunami ještě zralé není, ani většina té velmi rané záměny za Rubistu. 

"Thyrinthos"
"Thyrinthos"
"Thyrinthos"
"Thyrinthos"
Tsunami
Tsunami
Tsunami
Tsunami
Tsunami
Tsunami
"Thyrinthos"
"Thyrinthos"

host - 181.39 (?), 24.6.2021 2:23
Bergeval u nás na severovýchodě 360mnm, násada obrovská, dělat probirku?

host - 70.25 (?), 24.6.2021 8:04

Obrovská násada vypadá rozhodně jinak, takže probírku jedině sklizní...

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1940) - 168.103 (?), 24.6.2021 8:51

probírku bych raději udělal, ale obral bych jen ty menší plody, zejména ve shlucích. Ale rozhodnout se musíte sám. Jen osobní zkušenost, před asi 15 lety jsem měl taky na mladém stromu velkou násadu. Strom sám neshodil skoro nic, já probírku neudělal a nakonec všechny dozrávající plody zůstaly malé, skoro bez dužniny, ani chuť tehdy nestála za nic. Od té doby význam probírky nepodceňuji, raději méně kvalitních plodů, než více průměrných. Ale to nemusí být váš případ. Walter

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 24.6.2021 10:42

Běsnící živly dnešní noci překvapivě mnoho škod nenapáchaly, i když bouřka zuřila nebývale. Pokusme si připomenout známé odrůdy zrající v červnu. Tsunami, záměna za Rubistu z Kruhu, snad Pricia, Maya Cot, Spring Blush, někdy i Leskora. Wonder Cot to, pane MH, nebude, podle toho jak plod nyní vypadá. Co se týče mnohem pozdnějšího Bergevalu, tak ten má násadu vždy vysokou, pokud to ovšem připustí mráz.

Spring Blush
Spring Blush
Spring Blush
Spring Blush
Wonder Cot
Wonder Cot
Lilly Cot
Lilly Cot
Radka
Radka

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 24.6.2021 14:34

Zapomněl jsem na Mimmovu Auroru, která bývá také červnová. Férově musím přiznat, že takový plod Tsunami, před chvílí utržený, je mnohem chutnější než ta záměna z Kruhu. Tsunami je aromatičtější, sladší, celkově meruňkovější hodně dobré. yes

Tsunami
Tsunami

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 29.6.2021 11:05

Jak to vypadá, tak nikomu na zahradě žádné meruňky nezrají a já budu mít po Tsunami a Thyrinthosu taky pauzu. Z Tsunami jsem opravdu překvapen. Nějaký čas jsem si "hřál na prsou falešný stromek", takže moje reakce na tuto odrůdu jsou opožděné. Mezi meruňkami z Escande je Tsunami něco podobného jako třeba Hanita mezi německými švestkami. Myslím si, že zachránit Tsunami před mrazem bude každoročně na jaře priorita. Jak říkám, takto kvalitní meruňka, která zraje v době, kdy jsou například Leskory ještě zelené, to klobouk dolů.

Thyrinthos
Thyrinthos
Thyrinthos
Thyrinthos
Tsunami
Tsunami
Thyrinthos
Thyrinthos
Tsunami
Tsunami
Tsunami
Tsunami

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1940) - 168.103 (?), 30.6.2021 21:50

tady už se něco vybarvuje. Teď teprve lze poznat, jestli bude aspoň jeden košík. Walter

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz