Meruňka z pecky
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 149.24 (?), 24.12.2019 22:55
Krása, nemáte pane Zdenku pro potěchu oka více fotografií stromů a plodů? Jinač vám moc fandím
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 184.225 (?), 11.4.2020 7:56
Mate jeste nekdo zkusenosti z merukou z pecky, Konkretne uz s plodicimi stromy? Je moznepodelit se zkusenosti? Pripadne pripojit foto? Mam zatim male semenacky za oknem (ty venku slehl mraz) hodlam vyuzit lepsiho korenoveho systemu semenace z pecky, ale zatim zvazuji zda roubovat nebo si necham ze semenace vyrust novou odrudu.pecka je z bergeronu
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 184.225 (?), 11.4.2020 8:02
Dalsi foto
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 184.225 (?), 11.4.2020 8:07
Jeste omluva za pravopis :-)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 133.224 (?), 11.4.2020 15:42
Možná už jsem tu psal. Po miírné zimě tuším 2004 jsem našel klíčící pecky vyhozené z tvorby kompotů. Takže 2 řádky po 80 cm. Nezdařilo se mi očkování na těch silných jak tužka, ale pak nebyl čas a rostlo to volnou soutěží. Napřed jsem nechal 6 největších, pak když prvně kvetly jsem zlikvidoval dva nekvetoucí. Z těch 4 daly meruňky 2, třetí měl pokus o nějaké pozdní, ale spadly bez dozrání. Z těch dvou jeden má meruňky dobré a druhý mdlé. Takže zůstal jeden strom.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 136.255 (?), 11.4.2020 17:13
Super, dekuji za zkusenosti vyberu.pecky byly z nejake uslechtile odrudy? Trpely stromy nejakou monilii? Strikate? Nekde jsem cetl, ze se da tipnout dobry strom, ktery bude mit cervene vyhony, kulatejsi listy, vetsi zoubky na okraju listku a pozdnejsi nastup do plodnosti.rad bych ale tuto tezi overil zde na foru, zda si nekdo vsima techto veci, napiste.mate i nejake foto? Od pecky sla i ta nedobra merunka?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.81 (?), 11.4.2020 17:52
Bydlím 5 roků v krajině 450 m/m, kde meruňky moc nejsou. (Dříve 600+ m/m.) V sousední vsi roste semenáč meruňky, 435 m/m, starý asi 40 let. Bez jakéhokoli ošetřování. Sousedé tam říkají: „Každý rok je slitá“. Meruňky má velké a moc dobré.
(Pátral jsem po odrůdě a „vypátral jen“, že převážná část pecek, které děti tehdy pohazovaly, pocházela od Kyjova.) V roce 2018 dost „pomrzla“ (monilie) a neměla ovoce. Tak jsem si jí naštěpoval. JG
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 136.255 (?), 11.4.2020 19:08
po par generacich (mysleno stromu ze semen)se udajne merunka lepe prizpusobi mistnimu klimatu.u vas jde asi o jasnou volbu v pripade, ze vite o takovem stromu, u nas na ostravsku, o zadnem takove mistni odrude bohuzel nevim, kdo vi jedtli vubec existuje... merunky tu moc v minulosti nevydrzely, proto zkousim i semenace, existuje ale i obava, ze strom krery vyroste z pecky bude mit plody mdle ci neoddelitelne od pecky, jedine je snad zkusit priroubovat na slivon...
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|