Meruňka s velkou korunou
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.137 (?), 11.2.2022 18:57
To dá celkem dost práce a výsledek může být za rok ten samý. 
Ještě větší sranda je, když obrovské třešně v zahradách napadne jednoho,,krásného" roku neustálých dešťů monilie, a po zralosti namísto aby plody spadly pod strom, tak naprosto všechny drží mumifikované jak přibité - to jsou desetitisíce plodů z metrákových úrod v každé takové zahradě. Kdo by ty mumifikované pecky ze žebříku škubal? MH
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 108.137 (?), 11.2.2022 10:21
Opravdu velmi pěkný ovocný strom . Podle těch mumifikovaných plodů to opravdu vypadá, že se strom nikdo znalý nestará, jinak by tam nebyly.
Krásně jde vidět, že má dobré podmínky a polohu. Docela by mě zajímalo, zda v okolí nejsou k nalezení semenáčky.
Z.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 80.194 (?), 11.2.2022 15:50
Díval jsem se, ale našel jsem jen jednu rostlinku asi 2 m od kmenu ale nebyl jsem schopný rozpoznat jestli je to semenáč meruňky nebo není.
To místo zas tak super asi není, na pozemku jsou ještě dva uschlé stromy, na fotce zakroužkovány červeně. V zádu je pak vidět intenzivní sad.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 91.196 (?), 12.2.2022 6:43
Stav by výrazně zlepšil důkladný prosvětlující, zdravotní řez-určitě víc, než taky důležité, ale jen pouhé oklácení mumií-které jsem ostatně hlásil hned zkraje vlákna. Taky posečení, vyhrabání a zakrytí, odvezení či bezpečné spálení toho infekčního materiálu pod meruňkou i ořezu by bylo záhodno.Snad se Vám podaří majitele vyhledat a domluvit se. SPCH
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 80.162 (?), 18.2.2022 12:49
Takže, meruňka má od příštího týdne nového majitele.
Má v úmyslu meruňku ošetřit a zasadit další ovocné stromy na pozemek (jaké to budou nevím).
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 80.136 (?), 7.3.2022 16:42
Na pozemku, trochu níže ve svahu je jakýsi keř, možná obrašená podnož uhynulého stromu. Ale jestli je to meruňka nevím. Foto je týden staré. Květy byly před otevřením.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 80.183 (?), 23.2.2022 19:34
Ještě jeden uschlý strom je tam, už ležící.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|