Maďarská dozrieva sučasne s Bergeronom a plody má drobnejšie asi 60g podobne ako má aj Bergeron. Plody týchto dvoch odrôd sú na pohlad úplne rovnaké a nedajú sa rozoznať. Sused ich má zasadené obidve vedla seba.
Mám dvě Maďarské na podnoži Zelená renklóda, zasazeny 31. 10. 2015. Letos poprvé sklízím, jsou sice drobnější, ale stromy (cca 1.9 m) obsypány. Netrhám, beru jen ty, co spadnou a chuťově OK. Jsou na volném stanovišti, kousek od EDU, 348 m n. m.
Mám posadené 2 mladšie stromy Maďarskej, asi 5-6 ročné a jeden asi 40 ročný strom Veľkopavlovickej. Ak by som ich mal navzájom porovnať, tak mne viac chutí Maďarská. Maďarská rodí pravidelne, s preplodením som sa zatiaľ nestretol. U Veľkopavlovickej po minuloročnej bohatej úrode podpriemerných plodov bola tento rok menšia úroda, no o to kvalitnejších plodov. Ako najväčšiu nevýhodu by som videl zahnívanie plodov v plnej zrelosti. Inak sú to obe veľmi kvalitné staré odrody.
U Maďarskej som to zatiaľ nespozoroval, čas ukáže. Čo sa ale stáva u Maďarskej je, že po dlhšom období sucha môžu niektoré plody po daždi popraskať a následne hniť. Inak nehnijú. Pri Veľkopavlovickej dokáže zhniť aj navonok nepoškodený plod.
Maďarská dozrieva sučasne s Bergeronom a plody má drobnejšie asi 60g podobne ako má aj Bergeron. Plody týchto dvoch odrôd sú na pohlad úplne rovnaké a nedajú sa rozoznať. Sused ich má zasadené obidve vedla seba.