Mám dvě Maďarské na podnoži Zelená renklóda, zasazeny 31. 10. 2015. Letos poprvé sklízím, jsou sice drobnější, ale stromy (cca 1.9 m) obsypány. Netrhám, beru jen ty, co spadnou a chuťově OK. Jsou na volném stanovišti, kousek od EDU, 348 m n. m.
Mám dvě Maďarské na podnoži Zelená renklóda, zasazeny 31. 10. 2015. Letos poprvé sklízím, jsou sice drobnější, ale stromy (cca 1.9 m) obsypány. Netrhám, beru jen ty, co spadnou a chuťově OK. Jsou na volném stanovišti, kousek od EDU, 348 m n. m.
Mám posadené 2 mladšie stromy Maďarskej, asi 5-6 ročné a jeden asi 40 ročný strom Veľkopavlovickej. Ak by som ich mal navzájom porovnať, tak mne viac chutí Maďarská. Maďarská rodí pravidelne, s preplodením som sa zatiaľ nestretol. U Veľkopavlovickej po minuloročnej bohatej úrode podpriemerných plodov bola tento rok menšia úroda, no o to kvalitnejších plodov. Ako najväčšiu nevýhodu by som videl zahnívanie plodov v plnej zrelosti. Inak sú to obe veľmi kvalitné staré odrody.
U Maďarskej som to zatiaľ nespozoroval, čas ukáže. Čo sa ale stáva u Maďarskej je, že po dlhšom období sucha môžu niektoré plody po daždi popraskať a následne hniť. Inak nehnijú. Pri Veľkopavlovickej dokáže zhniť aj navonok nepoškodený plod.
Maďarská dozrieva sučasne s Bergeronom a plody má drobnejšie asi 60g podobne ako má aj Bergeron. Plody týchto dvoch odrôd sú na pohlad úplne rovnaké a nedajú sa rozoznať. Sused ich má zasadené obidve vedla seba.