Marhulky kvitnutie jar 2025🍑

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10414) - 70.240 (?)
6.2.2025 15:02

To jsi mě moc nepotěšil, Martine. Pokud píšeš, že Pricia má horší chuť, než ten můj "Thyrinthos", tak to mám po radosti. To ty ujmuté rouby Pricie budou zbytečně jen zabírat místo. Třeba ty drobné plody Mayacotu zase tak špatné nebyly, na to, že zrály tak brzy.  Nebo to byla jen nějaká zvláštní náhoda. Co ten současný holomráz? Sypou se ti pupeny? Tady u mě jsem tu teplotu nějak zvláť nesledoval. Jednou bylo sice i -6°C, ale to bych na začátku února jako katastrofu neviděl. Jestli bylo víc, fakt nevím. Vidím, ale že rozdíly v intenzitě zimních mrazů mezi Východolabskou tabulí a Opavskou pahorkatinou se stejnou nadmořskou výškou jsou docela značné.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10414) - 70.240 (?), 6.2.2025 15:02

To jsi mě moc nepotěšil, Martine. Pokud píšeš, že Pricia má horší chuť, než ten můj "Thyrinthos", tak to mám po radosti. To ty ujmuté rouby Pricie budou zbytečně jen zabírat místo. Třeba ty drobné plody Mayacotu zase tak špatné nebyly, na to, že zrály tak brzy.  Nebo to byla jen nějaká zvláštní náhoda. Co ten současný holomráz? Sypou se ti pupeny? Tady u mě jsem tu teplotu nějak zvláť nesledoval. Jednou bylo sice i -6°C, ale to bych na začátku února jako katastrofu neviděl. Jestli bylo víc, fakt nevím. Vidím, ale že rozdíly v intenzitě zimních mrazů mezi Východolabskou tabulí a Opavskou pahorkatinou se stejnou nadmořskou výškou jsou docela značné.

host - 213.87 (?), 6.2.2025 17:29

Ty jsi Petře psal o Tyrintosech, že jsi je měl chuťově slabší, tak v tomto budou Pricie určitě lepší a možná i spolehlivější než Tyrintos, který zmrzá a je možná náročný na dozrání.

Priciu jsem zasadil nově samostatný strom u domu, a to je co říct, protože u domu už nemám místo... jedinou volnou pozici namísto Tsunami,,vyhrála" právě Pricia. Z velmi raných připadala v úvahu ještě Mayacot, ale nemám ji ještě odzkoušenou a podle popisu je to Low chill středomořská odrůda podobně jako Tsunami.

Velmi rané meruňky budou vždy bodovat, chuť stačí když je průměrná... i tak si pochutnáš. Končí třešně májovky v tu dobu Leskory jsou ještě tvrdé.

Mrazy jsou teprve v předpovědi, -6°C prý... to by bylo na únor dobré, no necháme se překvapit.  MH

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz