Kvitnutie marhul 2014
|
|
|
|
P.Z. - Zlatý Zahrádkář (717) - 192.41 (?) 19.3.2014 10:42
Puky su cervene, biele satocky este nevidno, rychli nastup vegetacie zbrzdilo chladne pocasie posledny tyzden, takze vsetko bude zalezat od dalsieho pocasia. Termin presne neviem odhadnut, no pocitam tak tyzden-dva. Samozrejme prial by som ci cim neskorsie. Po buduce roky kvitla spolu z ceresnami, tento rok ich mozno trochu predbehne. Nasada je velka, tak modlim sa aby to dobre dopadlo.
Inak netyka sa to iba marhul, aj broskyne sa uz zretelne pohli, a vcera som uz videl pohyb aj na niektorych jabloniach.
Budem dalej informovat o vyvoji u nas, neskôr pridam aj nejake fokty, dufajme ze dobre to dopadne, a budeme si môct opät precitat vase vycerpavajuce hodnotenia odrôd. Su to cenne info, ktore v mudrych knihach nedajdeme.
Nechcem to zakriknut, no ja si napr. nepametam ze by u nas nieco v kvete pomrzlo sa poslednych neviemkolko rokov (klopklop), tak verim ze to tak nadalej ostane. Asi to u nas v minulosti bolo podobne, kedze sme tu mali orechovy sad.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 58.114 (?), 17.2.2014 8:15
Nedávno jsem se dočetl, že již lze pojistit úrodu ovoce také proti pozdním jarním mrazům - má to samozřejmě význam pro velkopěstitele a nikde jsem nenašel sazbu tohoto pojištění.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 39.219 (?), 16.2.2014 15:15
Cererit jsem rozhazoval pod ovocnými stromy před třemi týdny. Údajně to bylo brzy. S vývojem počasí si to nemyslím, trefil jsem to akorát. Pokud máte pod stromy trávník, je nejvyšší čas. j.c.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 209.142 (?), 17.2.2014 18:09
Jestli se muzu zeptat, jak poznam, kdy je vhodna doba pro hnojeni cereritem?jako to nesmi mrznout nebo proc by melo vadit, ze se timto pripravkem prihnoji napriklad na zacatku unora. k.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
P.Z. - Zlatý Zahrádkář (717) - 192.41 (?), 22.2.2014 14:18
Bol som pozriet stav mojich Vehard, a myslim ze sa nieco deje v takom stadiu vo februari neboli odkedy ich mam. A to pominule roky u mna kvitli spolu s ceresnami. niekedy az v maji.
Na novy rok som pisal ze si myslim ze tento rok to budu opät extremi, no netusil som ze sa moje slova potvrdia uz vo februari.
PS: Podla predpovede pocasia na buduci tyzden u nas zacina jar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
P.Z. - Zlatý Zahrádkář (717) - 192.41 (?), 19.3.2014 10:42
Puky su cervene, biele satocky este nevidno, rychli nastup vegetacie zbrzdilo chladne pocasie posledny tyzden, takze vsetko bude zalezat od dalsieho pocasia. Termin presne neviem odhadnut, no pocitam tak tyzden-dva. Samozrejme prial by som ci cim neskorsie. Po buduce roky kvitla spolu z ceresnami, tento rok ich mozno trochu predbehne. Nasada je velka, tak modlim sa aby to dobre dopadlo.
Inak netyka sa to iba marhul, aj broskyne sa uz zretelne pohli, a vcera som uz videl pohyb aj na niektorych jabloniach.
Budem dalej informovat o vyvoji u nas, neskôr pridam aj nejake fokty, dufajme ze dobre to dopadne, a budeme si môct opät precitat vase vycerpavajuce hodnotenia odrôd. Su to cenne info, ktore v mudrych knihach nedajdeme.
Nechcem to zakriknut, no ja si napr. nepametam ze by u nas nieco v kvete pomrzlo sa poslednych neviemkolko rokov (klopklop), tak verim ze to tak nadalej ostane. Asi to u nas v minulosti bolo podobne, kedze sme tu mali orechovy sad.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|