Kvitnutie marhul 2014
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 45.91 (?), 31.3.2014 19:48
Marhuľa -Liptov - Závažná Poruba 31.3.2014
u nás kvitne asi mesiac v predstihu
mj
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 31.3.2014 22:21
Však já jsem právě v průběhu celého března očekával, že to v dubnu s meruňkami nedopadne dobře, ale díky té předpovědi, naděje na zdárné přežití úrody stouply. Fakt je, že do osudného 18.5. 2012 je letos ještě hodně daleko. Jinak, pane P.Z., o přepůlených pupenech jsem neslyšel, jen "vyloupnutých" v důsledku silnějších mrazů, ale ten se letos nekonal. S Leskorou jste volil dobře, v době jejího zrání žádná lepší odrůda není. Zajímalo by mě vyzkoušet její mrazuodolnost v době květu. Moje zastíněná Leskora vykvetla později, stejně jako Leala, Lemeda, Orangered a Lenova, takže mám dojem, že na těchto stromcích žádné pomrzlé zhnědlé květy nejsou.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
P.Z. - Zlatý Zahrádkář (717) - 192.41 (?), 6.4.2014 21:47
Ako pisete neni vyhrano a dlho asi ani nebude. akurat ze u nas vcera poriadne naprsalo. inak yr.no vyzera celkom priaznivo, no dost im to skace. ecmwf uz je skeptickejsi, no takisto to menia ako na beziacom pase. gfs, accuweather, weather.com a sat24 nepredpokladaju nic vyraznejsie. nas aladin od stredy hlasi citelne ochladenie tak uvidime.
Ta vegetacia je v tak pokrocilom stadiu ze normalne žasnem a cakam ako to dopadne, travnik uz som raz pokosil, zemiaky a zelenina vysadene, paradajky a paprika cakaju nedockavo za oknom.
Napr. vinic hroznorody ktoremu som sa zacal trosku intenzivnejsie venovat, ma naskok oproti minulemu roku cely mesiac. dokonca uz na niektorych korenoch blizko stavby vidno listky.
Inak na veharde pocas kvetu ked som k nej blizsie podisiel, to hucalo ako v uli. Takze ako vzdy som optimista, no skôr mam obavy z extremoch ako su krupy a pod.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 11.140 (?), 9.4.2014 23:08
V noci na pátek hrozí mráz, malé plůdky může spálit. Přežijí na Maďarské -1 nebo - 2 st. C? Nejúčinnější bude asi rozdělaný oheň pod stromem, nebo dva. Meruňka je velká a obalená plody. Nerad bych o ně letos přišel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|