U mne již po Maďarské kvete i Marlen. Co se týče břeclavska, mikulovska a okolí tak je vidět již hodně rozkvetlých stromů. Poslední dvě rána byla chladná ale na meruňkách to zatím není poznat, na rozdíl od kiwi kde je vidět hodně zčernalých výhonků.
U nás (kousek od Ústí nad Labem - 260 m.n.m) byla již třetí ráno po sobě pěkná jinovatka. Meruňky naštěstí ještě nekvetou a doufám, že jim to ještě chvilku vydrží, i když nevím, nevím.
Musím Vás pochválit za seriál pěkných snímků od různých odrůd.Jen ať to všechno řádně odkvete a nepomrzne.Potom nám ze stejné vzdálenosti můžete zase poskytnout takovou galerii.Dík. AB
U mne již po Maďarské kvete i Marlen. Co se týče břeclavska, mikulovska a okolí tak je vidět již hodně rozkvetlých stromů. Poslední dvě rána byla chladná ale na meruňkách to zatím není poznat, na rozdíl od kiwi kde je vidět hodně zčernalých výhonků.
Můžete vyzkoušet rozprašování vodní mlhou-máte-li možnost.Do aut se prodávají in-out teploměry, kde jeden hlídá pokles teploty k nule a vysílá zvukový signál.Připravit si rozprašovač(e) a pak stačí jen otočit vodovodním kohoutkem... Nebo to plně automatizovat, což je ale dražší. AB
1)Četl jsem, že těsně před květem je třeba provést postřik proti jakýmsi bakteriím vázajícím vodu. Tím přispívají v mrazech k roztrhání rostliných pletiv v květu???
Přes všechna tato opatření je úroda u meruněk nejistá a já toto nehodlám praktikovat. Broskev je pro mne "vděčnější" ovoce, meruňku nemusím. Když se ale zadaří, tak alespoň má žena radost (to jsou ti severomoraváci). Mirek