Jak ostříhat loňskou meruňku
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.18 (?), 16.3.2010 15:44
Hlavně, ať roste!! :-)) Lída
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 103.253 (?), 20.3.2010 3:17
Mne ta kotlovitá koruna taky napadla, když jsem si prohlídla obrázek zahradníkovy "tvořivosti" - takže mě se líbí.
|
|
|
|
|
|
|
host - 103.253 (?), 20.3.2010 3:21
Už jsem se tady kdysi ptala, ale nikdo mi neodpověděl -
ráda bych pěstovala meruňky jako volně rostoucí vřeteno. Dá se vůbec meruňka takhle pěstovat? Jaký je rozdíl mezi zapěstováním vřetene u jabloně a meruně? Zdeňka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hauser - Stříbrný Zahrádkář (383) - 221.199 (?), 21.3.2010 22:04
Dobrý večer paní Bendová,
vidíte, taková neviná otázka a jaká smršť různých názorů, být tato debata v hospodě tak nevím... Nicméně jste dokázala, že i laik s chytrou knihou zařízne relativně dobře. Píši záměrně relativně, protože já stromy zásadně s terminálem, ale obojí je dobře. Jen -vzrostlejší strom s dutou korunou nevydrží větší vichr a s tím řezem bych jak již zde bylo zmíněno počkal. Jsem na jižní Moravě a díky počasí předešlých víkendů jsem se byl až dnes v sadě jen podívat a přesvědčil se, že mám na řez z podzimu sázených meruněk ještě minim. dva - tři týdny čas, záleží jak bude. Takže Vám vééliká pochvala!!! Sice jsem Vám radil knihu o řezu od českých autorů, nevím, podle jmen které jste uvedla to vypadá na cizinu, ale možná se pletu, taky všechno neznám... Zdravím
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|