Před čtyřmi lety jsem objevila toto forum a zjistila, že jablka nemusí být jen malá a kyselá. Švestky mrňavé a meruňky plné vlákniny. Že nezrají jen v jednom specifickém termínu.
Začala jsem bláznivě vysazovat jednu zahradu za druhou. Žel, ono to není jen o té výsadbě. Zvláště mladé stromky vyžadují hodně péče a toto léto téměř neustálou závlahu. Ale určitě to všichni znáte, když si říkáte: dneska je určitě zaleju... no tak zítra... je to dobrý, pozítří hlásili bouřku.
No a déšť pořád nikde. Některé mladé stromky už to pak nerozdýchaly. Pošel např. Bergeron, Rakovského, Catherina, Symphonie, Saturn, Solanka, Charneuská fíkovka, Lucy, Champion. Některé stromky mi ukradli uvědomělí občané - není nad stromek zdarma. Ani plot je neodradil. Poučení pro příště - nenechávat na stromcích vysačky
.
K té poloze... stromky mám v zahrádkách cca 10 km od Kroměříže. Nadmořská výška 253m. Meruňky na fotkách jsou na tom lépe, jsou blízko funkční studny. V další zahradě mi sběrači železa studnu zničili. Tam na stromech svěží listy rozhodně nenajdete.