Proti Goldrichu meruńce nemúžu říct ani popel. Chuť je sice proti VP nepatrně oříznutá, to znamená, že se nerozvine do takové plnosti, ale v určité chvíli jakoby skončí, ale řekněte sami rozříznutému plodu na fotce, nedali by jste si?
Všetci mi len chute robíte, aj ja už chcem, aby mi ten môj zarodil. Tentokrát som nenechal nič na náhodu a namiesto pseudopodpníka Rubira som zvolil myrobalán. Dúfam, že sa dočkám pravidelnej a hlavne dlhoročnej úrody.
Nezapomeňte, že podle pana M.F. odrůdy jako Goldrich v zahraničí už nikoho nezajímají. Takže nefotit a nepěstovat. Samozřejmě je to nadsázka. Goldrich perfektní.
Zdravím, mohl bych poprosit o radu, mám asi 7let staré meruňky Goldrich, samozřejmě letos zmrzlé a chci se zeptat na střih. Na fotce větev vpravo, mám vystřihnout větev směřující dovnitř a tu druhou zakrátit na řekněme na polovinu? Děkuji.
"Takéto odrody ako Goldrich už v zahraničí nikoho nezaujímajú."
Možná zarputilé novinkové maniaky ne, ale jinak Goldrich patří delší dobu k tržním odrůdám pěstovaným v Evropě. Kuky si určitě jen tak s plezíru Goldrich jako jedinou meruňku taky nepořídil. Letos jsem slyšel už dvě stížnosti na kupované plody. Přednosti: velikost plodů, jejich pevnost a tudíž dobrá schopnost k přepravě a skladování, dobrá odolnost proti moniliové hnilobě. Nedostatky: dostatečně sladké plody jsou až po změknutí. To je nakonec u všech odrůd stejné s výjimkou odrůd typu Orangered, kde je omezená kyselost již u pevných plodů.
Proti Goldrichu meruńce nemúžu říct ani popel. Chuť je sice proti VP nepatrně oříznutá, to znamená, že se nerozvine do takové plnosti, ale v určité chvíli jakoby skončí, ale řekněte sami rozříznutému plodu na fotce, nedali by jste si?