Zdravím, mohl bych poprosit o radu, mám asi 7let staré meruňky Goldrich, samozřejmě letos zmrzlé a chci se zeptat na střih. Na fotce větev vpravo, mám vystřihnout větev směřující dovnitř a tu druhou zakrátit na řekněme na polovinu? Děkuji.
Všetci mi len chute robíte, aj ja už chcem, aby mi ten môj zarodil. Tentokrát som nenechal nič na náhodu a namiesto pseudopodpníka Rubira som zvolil myrobalán. Dúfam, že sa dočkám pravidelnej a hlavne dlhoročnej úrody.
Nezapomeňte, že podle pana M.F. odrůdy jako Goldrich v zahraničí už nikoho nezajímají. Takže nefotit a nepěstovat. Samozřejmě je to nadsázka. Goldrich perfektní.
Zdravím, mohl bych poprosit o radu, mám asi 7let staré meruňky Goldrich, samozřejmě letos zmrzlé a chci se zeptat na střih. Na fotce větev vpravo, mám vystřihnout větev směřující dovnitř a tu druhou zakrátit na řekněme na polovinu? Děkuji.
"Takéto odrody ako Goldrich už v zahraničí nikoho nezaujímajú."
Možná zarputilé novinkové maniaky ne, ale jinak Goldrich patří delší dobu k tržním odrůdám pěstovaným v Evropě. Kuky si určitě jen tak s plezíru Goldrich jako jedinou meruňku taky nepořídil. Letos jsem slyšel už dvě stížnosti na kupované plody. Přednosti: velikost plodů, jejich pevnost a tudíž dobrá schopnost k přepravě a skladování, dobrá odolnost proti moniliové hnilobě. Nedostatky: dostatečně sladké plody jsou až po změknutí. To je nakonec u všech odrůd stejné s výjimkou odrůd typu Orangered, kde je omezená kyselost již u pevných plodů.
Proti Goldrichu meruńce nemúžu říct ani popel. Chuť je sice proti VP nepatrně oříznutá, to znamená, že se nerozvine do takové plnosti, ale v určité chvíli jakoby skončí, ale řekněte sami rozříznutému plodu na fotce, nedali by jste si?