Fleky na meruňkách

Daník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (789) - 73.186 (?)
12.7.2015 22:07

Jak to s Ledanou dopadlo? Stříknul jsem to sírou a vše vypadalo ok, úroda letos náramná a to jsem třetinu protrhal. A nyní jak dozrávají najednou koukám, že sem tam se z fleků vyklubala asi strupovitost a dost jich začalo hnít. viz fota. Myslíte, že to je začátek monilie plodů, nebo jiná hniloba? Měl jsem být opatrnějsí a stříkat při deštích fungicidy? Za plotem má soused přímo infekční pěstírnu...angry

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 178.235 (?), 3.7.2015 9:28

Neobvyklá "líčka" dostávají např. i angrešty a tak si spojuji všechna ta varování před ozónovými děrami také s výskytem různých anomálií u rostlin.Ty se na rozdíl od člověka před přemírou ultrafialového záření nemají kam schovat.   AB 

host - 157.239 (?), 3.7.2015 11:35

Líčko plodu angreštu-něco UV, něco červík uvnitř. S.P.,Ch.

amilar - (32) - 172.78 (?), 11.8.2015 14:32

Plody jsou krásně vybarvené, mají i flíčky - některá meruňka je více některá méně, jiná téměř vůbec bez flíčku, ale jsou dost červivé, ale chutné, dají se normálně konzumovat nebo se mají vyhodit - je to plíseň - je zlikvidována nebo ne? Mladí jsou oba chemici a říkají, že je to plíseň a je i uvnitř plodu a nemělo by se to asi konzumovat vůbec - vadí to nějak?

Bergeron
Bergeron

host - 157.239 (?), 11.8.2015 14:45

Vážená Jarmilo, ve vláknu-Suchá skvrnitost... máte detailnější foto, na listech je jasná známka šarky. Je nejspíš projevená i v plodech. Vaši mladí chemici si možná pomýlili typický vzhled krycí vrstvy meruňkové dužniny u pecky, která svou plastickou strukturou perleťového vzhledu může budit dojem plísně. Nebo tam ta plíseň je-to už si rozhodněte samacheeky. Postřiky mají určitou ochranou lhůtu, chce to číst návod, dělat si poznámky-ani chytrá hlava není nafukovacíwink. S.P.,Ch.

amilar - (32) - 172.78 (?), 11.8.2015 18:03

Stříkala jsem Horizonem 3.7. a zralé jsou až od 3.8. - Horizon má OL 7 dní.

Chuťově jsou výborné. Přikládám fotky.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10519) - 70.240 (?), 11.8.2015 18:29

Tak baštěte, Jarmilko, baštěte, není co řešit.. smiley Na šarku se neumírá, ani na suchou skvrnitost. smiley

Daník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (789) - 73.186 (?), 12.7.2015 22:07

Jak to s Ledanou dopadlo? Stříknul jsem to sírou a vše vypadalo ok, úroda letos náramná a to jsem třetinu protrhal. A nyní jak dozrávají najednou koukám, že sem tam se z fleků vyklubala asi strupovitost a dost jich začalo hnít. viz fota. Myslíte, že to je začátek monilie plodů, nebo jiná hniloba? Měl jsem být opatrnějsí a stříkat při deštích fungicidy? Za plotem má soused přímo infekční pěstírnu...angry

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34112:34
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz