A přece není po meruňkách
|
|
|
|
host - 107.109 (?) 19.5.2020 22:23
Letos jsou meruňky obsypány plody, již třetí rok za sebou.Dvě vlny mrazu s -7 stupni byly i u nás, ale stromy naštěstí ještě nekvetly. Kolem 20. dubna na konci kvetení přišel mráz -2,5 st., celou noc jsem pod nimi zatápěl a tak to přežily. Na konci dubna tady byly dva dny s mrazem, ale byl to údolní radiační mráz, u mě na kopci se to zastavilo na nule.Nejkrásněji na jaře kvete odrůda Farbaly, květy doslova obalují větévky ze všech stran, proto také probírka bude tady největší. Částečná probírka bude nutná i u Vehardy a Bergeronu, Tardicotu, o něco větší u Leskory.Březnové poškození mrazem nejvíce postihlo Tsunami, kterou to celou spálilo na prach, až nyní se začína zelenat. Mrazy nepoškodily ani broskve, i takové slečinky jako je Harbinger a Springcrest to přežily, Valachy 400 m.n.m.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 39.13 (?), 18.5.2020 8:49
Další kopec je kousek u Lipůvky, asi 400 m n.m, byla třeba i probírka plodů.
|
|
|
|
|
|
|
host - 61.116 (?), 18.5.2020 16:46
Asi jsem se vyjádřil nepřesně. Ne že by nezmrzly, ale nezmrzly všechny. Možná to bylo tím, že má zahrada je také trochu na kopci (270 m n.m.) a hlavně proto, že na zahradě mně pořád fouká směrem od západu od Brněnské přehrady z tzv.Svrateckého úvalu. Brno i přehara mají cca 220 m n.m. Ale v těchto dnech mně třeba namrzly brambory i když jsem je měl zakryté netkanou. Chytlo to jen vršky, které se přímo dotýkaly textilie.Žádný problém.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.8 (?), 18.5.2020 22:31
Máte niekto úrodu na ranných marhulách? Aurora zmzla. Jaromír.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 27.53 (?), 19.5.2020 7:43
Moje Leskora má plod. Letos bych ji chtěl vyměnit za Bergarouge. Můžete potvrdit její větší odolnost proti mrazíkům?
5ti leté Kioto má cca 300 plodů.
Zdenek
|
|
|
|
|
|
|
host - 107.109 (?), 19.5.2020 22:23
Letos jsou meruňky obsypány plody, již třetí rok za sebou.Dvě vlny mrazu s -7 stupni byly i u nás, ale stromy naštěstí ještě nekvetly. Kolem 20. dubna na konci kvetení přišel mráz -2,5 st., celou noc jsem pod nimi zatápěl a tak to přežily. Na konci dubna tady byly dva dny s mrazem, ale byl to údolní radiační mráz, u mě na kopci se to zastavilo na nule.Nejkrásněji na jaře kvete odrůda Farbaly, květy doslova obalují větévky ze všech stran, proto také probírka bude tady největší. Částečná probírka bude nutná i u Vehardy a Bergeronu, Tardicotu, o něco větší u Leskory.Březnové poškození mrazem nejvíce postihlo Tsunami, kterou to celou spálilo na prach, až nyní se začína zelenat. Mrazy nepoškodily ani broskve, i takové slečinky jako je Harbinger a Springcrest to přežily, Valachy 400 m.n.m.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář (1994) - 105.217 (?), 20.5.2020 8:16
Mohu se zeptat z jakého zdroje máte odrůdu Farbaly? Dozrává Vám v termínu daném pro tuto odrůdu?
Děkuji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.253 (?), 21.5.2020 8:27
Poslední mrazik 12.5. cca- 1 asi 3cm plody nijak nepoškodil a ty rostou vesele dal.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|