A je po meruňkách
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?) 7.4.2020 20:59
Je u Vás něco nového? Podobně jako ve filmu Marečku podejte mi pero, bych to nazval asi takto: Někteří dobří žáci zklamali, a ti vyloženě špatní naopak zazářili. Ten vyloženě dobrý - Goldrich, poskytující stabilně vysoké úrody na částečně chráněném místě - je na prach. Taky už je velice důkladně a radikálně "zmlazený". Naopak ti neodolní pravděpodobně odolali. Překvapila Veselka a Bergeval. Tedy z těch středně kvetoucích, kteří to dostali na plno. Na "prach" je Harcot, Sundrop, Tomcot, Veecot, Tsunami, Big Red, Sweet Red, Orange Rubis. Samozřejmě také "naničhodné" italské sorty jako Ninfa a San Castrese.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 212.49 (?), 4.4.2020 16:43
Tabulka vypadá že nelže. Otevřený květ -,,F" -5,6°C / 90% Dégáts.
|
|
|
|
|
|
|
Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář (1994) - 57.152 (?), 4.4.2020 21:30
Letos nejen po meruňkách... Mráz vzal i některé broskvoně v poupatech a hlavně je u většiny odrůd (jabloně a slivoně) mizivá násada květních pupenů (Valor, Toptaste, Nancy m., Topaz, Vanda, Merkur, Rozela, Desert, Rajka, Biogolden...). To jsem tu ještě neviděl. Zřejmě minulá sucha vyčerpala stromy víc než se zdálo.
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.189 (?), 5.4.2020 7:19
U nas dnes rano trochu necakane mraz opäť -3. A v pondelok hlasia tak isto...
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 5.4.2020 11:18
Ten noční mráz v tuhle dobu tak překvapivý není, pane 234.189, zvlášť, když je jasno. Co se týče sucha, tak s tím musíme počítat asi už každý rok, Vojto. Panu MH napíšu toto: Pane MH, pracoval jste dobře, lépe než my, co jsme se zmohli jenom na Champion. Holt šampion neumí zázraky. -8°C až -9°C opakovaně je kapku priveľa do otevřených květů, takže holomráz slavil, respektive "pálil" co se dalo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 31.149 (?), 5.4.2020 13:35
Trochu naivně jsem doufal, že u mě v sadě na větrném kopci to nedopadne až tak špatně, ale letos budou meruňky nejspíš jen na jídlo. I násada po loňské nadúrodě je malá, některé stromy vůbec nekvetou, vzhledem k mrazům jenom dobře. Pohled na meruňky obsypané hnědými květy je k zlosti.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 7.4.2020 20:59
Je u Vás něco nového? Podobně jako ve filmu Marečku podejte mi pero, bych to nazval asi takto: Někteří dobří žáci zklamali, a ti vyloženě špatní naopak zazářili. Ten vyloženě dobrý - Goldrich, poskytující stabilně vysoké úrody na částečně chráněném místě - je na prach. Taky už je velice důkladně a radikálně "zmlazený". Naopak ti neodolní pravděpodobně odolali. Překvapila Veselka a Bergeval. Tedy z těch středně kvetoucích, kteří to dostali na plno. Na "prach" je Harcot, Sundrop, Tomcot, Veecot, Tsunami, Big Red, Sweet Red, Orange Rubis. Samozřejmě také "naničhodné" italské sorty jako Ninfa a San Castrese.
|
|
|
|
|
|
|
host - 220.2 (?), 7.4.2020 21:24
Mám 7letou Pingcot a Spring Blush z Fytosu, loňská úroda již byla velmi bohatá a dobrá. Letos květy obsypaná, všechno pryč. Stříhat jakoby se nic nestalo? Anebo jinak? Také bych potřebovala odříznout jednu ze spodních větví Pingcotu, u kmene průměr cca 4 cm, překáží při pohybu dětí. Kdy?
S díky za radu Lenka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|