Ten postřikovač by mě docela zajímal. Můžeš sem vložit fotku

host - 217.137 (?)
14.4.2009 23:18
Pozerám, že tento traktorík má stále svojich fanúšikov. Mali sme ho doma asi 14 rokov. Pred tromi rokmi sme ho predali. Moc sa nenadrel - záhradu máme asi 0,5 ha. Aj keď to bol u nás doma obľúbený stroj, mal som k nemu a mám niekoľko výhrad. Na orbu je slabý. Treba mu pomáhať pridvihovaním pluhu. A to aj pri pomerne dobrých podmienkach. Musím povedať, že s VARI systémom sa mi orie lepšie, rovnako to platí aj pri rotavátore. Ten, čo sme kúpili dakedy ku mini, zle tesnil a otáčky by mohol mať vyššie, rotavátoroval som s ním vždy na jednotke. Tá uzávierka, už si nepamätám ako som ju dával hore, ale vždy bolo treba nejak nájsť polohu. Motor - bol dobrý, spoľahlivý, ale treba si dať pozor na výmenu oleja a filtra. Je totiž citlivý. Pevný kyprič je O.K., rovnako vlečka. Kosačku sme nemali. Prajem Vám s týmto strojom veľa zábavy a nech Vám dobre slúži. Martin
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

HONZAD - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (497) - 100.227 (?), 8.4.2009 21:04

Pár postřehů k tématu:

Tak jsem si traktůrek před nějakým časem pořídil a musím říct, že jsem vcelku spokojen. Koupil jsem docela zachovalý stroj, perfektně startuje to musím potvrdit. Už jsem vyzkoušel práci s pluhem obracákem. V písčité půdě jsem měl dost problémů se zahrabáváním, jakmile se zadní kola začnou zahrabávat, tak je potřeba zvednout hydraulikou pluh, vyjet a zase nastavit rozumnou hloubku orby. Abych měl větší tah, tak jsem zapnul uzávěrku diferenciálu. Tady bych měl jedu připomínku - často se mi stává že mimoděk nohou posunu páku dolů a pak nějaký čas zase trvá než se mi ji podaří posunout nahoru (zapnout uzávěrku).

Dnes jsem zkoušel i nosič nářadí s šípovými radličkami, je to opravdu velmi užitečná věc. Jsem moc spokojem, plně vyhovuje mým potřebám. Jen ve velmi zarostlých plochách s drnem nebo když jsou radličky příliš hluboko jsem začal hrabat.

Cestovní rychlost  - čtverka není příliš rychlá, při jízdě přes obec to chvíli trvá. Rychleji by však ani nemělo smysl jet, protože traktůrek nemá žádné tlumiče a při horší cestě strašně skáče, až mám srach že mi něco upadne a tak dám nohu z plynu.

Dodnes nevím, jestli mám do nádrže správně lít natural nebo special. V českém připisu manuálu je uvedeno používejte special, v anglickém manuálu k motoru BaS je uvedno - používejte bezolovnatý benzín. Musím potrvdit, že mu chutná obojí.

Ještě mi zbývá vyzkoušet rotavátor.

Jaké zkušenosti máte vy?

Gargamel - (8) - 40.193 (?), 9.4.2009 20:33

Ahoj Honzo, jsem rád, že se ti manuály líbí. S rotavátorem jsem dělal včera, ale trošku mi připadá, že je slabej. Jel jsem na jedničku, traktor se začal dusit a rotavátor přestal pracovat, tak jsem jej hydraulikou trošku popozvednul a zase se roztočil. Myslím si ale, že problém je spíše v nastavení koleček a v hutností půdy. Hloubka nožů dosahuje cca 15 cm, takže docela slušný, vyháže to všechno a drny jsou tytam. Tak ať se ti hezky kultivuje. Čau Gargamel

HONZAD - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (497) - 73.154 (?), 11.4.2009 21:51

Nazdar Láďo,

ve čtvrtek jsem rotavátor poprvé vyzkoušel. Nestalo se mi že by se nože přestaly točit, ale moc práce jsem s ním neudělal. Jel jsem na jedničku i dvojku, hodně to skákalo a rachotilo, za mnou oblak prachu, tak jsem toho nechal. Problém je v tom, že jak jsou teď ty vedra, tak půda po zimně ztvrdla na kámen, doslova se spekla a je moc tvrdá. Myslím až trochu zaprší že to půjde pěkně i na dvojdu. Manuály se mi hodily, přišly v pravý čas.

HONZA

Gargamel - (8) - 226.1 (?), 15.4.2009 19:58

Mám asi smůlu, dneska mi odešlo kolečko u startéru, spíše ta přední ozubená pí... vina z umělé hmoty. Dneska jsem si pro jistotu koupil dvě a a vyměnil, jezdil jsem, ale najednou z ničeho nic traktorek chcípnul a už jsem ho nenakopnul. Prostě nevím, jiskru dává, benzín teče. jsem trošku nešťasnej, brambory mě čekaj a rýč už jsem zahodil. Poraďte. I celou elktroniku jsem projel, nevím. Gargamel

host - 163.56 (?), 18.5.2010 12:59

Pozri plavák v kaburátoru!

host - 206.240 (?), 9.7.2012 20:40

Niektoré motory B@S majú kontrolu hladiny oleja! Pokiaľ je ho málo nízka úroveň stroj nepôjde...

A niekedy stačí potiahnuť pár krát tiahlo na karburátore, kde je regulátor otáčok...

host - 217.137 (?), 14.4.2009 23:18
Pozerám, že tento traktorík má stále svojich fanúšikov. Mali sme ho doma asi 14 rokov. Pred tromi rokmi sme ho predali. Moc sa nenadrel - záhradu máme asi 0,5 ha. Aj keď to bol u nás doma obľúbený stroj, mal som k nemu a mám niekoľko výhrad. Na orbu je slabý. Treba mu pomáhať pridvihovaním pluhu. A to aj pri pomerne dobrých podmienkach. Musím povedať, že s VARI systémom sa mi orie lepšie, rovnako to platí aj pri rotavátore. Ten, čo sme kúpili dakedy ku mini, zle tesnil a otáčky by mohol mať vyššie, rotavátoroval som s ním vždy na jednotke. Tá uzávierka, už si nepamätám ako som ju dával hore, ale vždy bolo treba nejak nájsť polohu. Motor - bol dobrý, spoľahlivý, ale treba si dať pozor na výmenu oleja a filtra. Je totiž citlivý. Pevný kyprič je O.K., rovnako vlečka. Kosačku sme nemali. Prajem Vám s týmto strojom veľa zábavy a nech Vám dobre slúži. Martin

host - 217.137 (?), 14.4.2009 23:21

A ešte niečo, ventilky pneumatík predných kolies boli neprakticky umiestnené, mal som nadstavec. Martin

HONZAD - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (497) - 110.146 (?), 19.4.2009 20:36

Gargameli, toho se také bojím. Naprosto chcíplý traktorek, všechno vyzkoušeno - a nic. Nejsem moc technický typ. Snad se ti to povede nějak rozchodit. Chyba by snad mohla být ještě v karburátoru. Nebo odvést do nějaké opravny. Mě stroj zatím ještě nezradil.

Vyzkoušel jsem na zahradě ten rotavátor a musím potvrdit, že jsem celkem zklamán. Je to spíš takový okopávátor, v normálních podmínkách se moc nechytá, je to slabé. Moc práce neudělá. Počítám že ve vinohradě, kde je sušší písčitá půda bude použitelný.

HONZA

Gargamel - (8) - 226.1 (?), 22.4.2009 7:05

Hoj Honzo, tak jsem nakonec musel traktůrek odvést k "doktorovi" do Agromaku v Jenči, kde mě oprava stála bezmála 3.000,--Kč. Problém-cívka. To mě opravdu nenapadlo. Jiskru to házelo, ale oprváž mi řekl, že to musí házet jiskru min.8mm, takže to mně zmýlilo. Jinak včera jsem jej teda hned odskoušel a zkutlivoval jsem celý pole rotavátorem. Ale jak říkaš, poprvé nic, moc, ale sjel jsem to ještě 2x a je to jak mouka. Tak ať tobě to hezky obdělá ten vynohrad, ať jsou pak velký a dobrý bobule. Ahoj Gargamel

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz