Zahradní traktůrek
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 198.124 (?), 11.6.2008 10:15, zobrazeno: 80360x
Dobrý den,
několikrát jsem pročetl témata týkající se zahradních traktůrků, ale stále nevím jaký bych si měl pořídit. Budu tento traktůrek používak pouze k sečení travní plochy (rozloha 2500 až 3000 m2, v části zahrady mírné stoupání a kolem rybníka i měko), nepotřebuji žádné ostatní příslušenství (radlice apod.). Nevím stále jestli pořídit jednoválcový motor nebo dvouválec (jaký je rozdíl ve spotřebě, někde jsem četl že od šíře sečení nad 100 cm je lepší dvouválcový motor). Několikrát jsem se ve foru dočetl že jedině honda je to pravé ořechové, zajímalo by mne jak je to s životností těchto traktůků, osobně mám zkušenosti jen ze sekačkou na trávu (konkrétně motor BS) - 10 let a koupit novou?
Zvažuji výrobce:
1) Stiga Estate Royal B&S 13
2) Brill Crossover 92/16 (65057)
3) Starjet 102-17,5(p1)
4) John Deere X300R (drahé)
5) Husquarna
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 71.8 (?), 11.6.2008 11:37
Za 10 let je ze sekačky nebo traktůrku pokud to používáte často stejně šrot ať tam je motor BS nebo jiná nebevíc propagovaná značka proto bych nedával přednost nějaké věhlasné značce kde platíte dost navíc právě pro tu značku.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 198.124 (?), 11.6.2008 11:56
Po 10 (7) letech bych si představoval, že se udělá generalisimus motoru a motor pofrčí zase 10let. Samozřejmě je otázkou cena generálky motoru v porovnání s cenou nového motoru. Předpokládám že používané motory v dnešní době prošli určitým vývojem (zahradní traktory jsou na trhu více jak 10 let), a jsou stavěné na nějaké opravy.
Nechtěl byc dopadnou jako v případě, kdy jsem si před deseti lety koupil sekačku s motorem BS, která seká dodnes, ale žere olej ((nevím jestli přes kroužky) i benzin (bílý kouř z výfuku, prý zmožené pružiny, která vrací ventyly). A v opravně mi doporučujou abych si rovnou koupil novou. Kdybych měl k dispozici nějaké náhradní díly zkusil bych ji opravit sám, ale ty bohužel nemám.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 111.1 (?), 11.6.2008 21:13
Osobně mám Husqvarnu CT 151. Jsem naprosto spokojen.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 198.124 (?), 12.6.2008 8:00
A jak je to s těma kladkama, někdo tu popisoval že vydrží jen 6mh, pak začnou hučet?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 120.190 (?), 12.6.2008 8:56
Těžko říci jak je to s kladkami u HQ, já je mám už desítky hodin, jsou stále v pohodě a vše jde lehko. Schválně jsem se díval, ono to vypadá že jsou na pouzdrech, ale je v nich ložisko. Je to ale uzavřené a nerozebiratelné, takže v případě přidření se musí měnit celá kladka, což je ale asi u plechové kladky i levnější. Jediná rada je sekání nemýt vodou, zvláště když jezdí někdo v prašnějším prostředí, jenom to jednou za čas seškrábnou za sucha, nastříkat tam trochu oleje (taky na tu pružinu co napíná řemen) a pak to celé pořádně vyčistit a naolejovat před zimou…
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 71.8 (?), 12.6.2008 11:14
Ložiska v řemenicích jsou na tvrdo zavařené céočkem u HQ. U John Deeru zase na tvrdo snýtované obě poloviny řemenice.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 198.124 (?), 12.6.2008 11:46
Má někdo z Vás zkušenosti s tim John Deerem? Pokud ano prosím napište Vás názor ... spokojenost nebo nespokojenost (klady, zápory)?
Děkuji
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 198.124 (?), 12.6.2008 13:24
Ještě by přicházel v úvahu jeden traktůrek a to Mountfield XT 190 HD. Má někdo z Vás zkušenosti s tímto traktů? Budu moc rád za jakékoliv informace o tomto modelu.
Děkuji
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 174.222 (?), 12.6.2008 17:12
Zavařené řemenice nelze rozebrat, snýtované ano, to je podstatný rozdíl, proč jsem si udělal u HQ řemenice na segerovku a kvalitní normalizovaná ložiska (1ks/55kč ),protože ty originál jsou dělaný z bláta, bez normy, a snad i bez tuku.Montáží v tunelu to navíc zvyšuje jejich hluk.Nebo to nemýt a vydrží o něco déle, ale několik desítek mth je přehnaná vize, ikdyž ony vydrží, jen ta vůle a hluk je značný a stupňovitý.A hnací klíňák jak žacího, tak hnacího ústrojí je nejslabší na HQ, který jsem kdy na traktůrku viděl.Ale to se zjistí, až to má člověk doma a déle.Nedávno jsem ho kupoval na žací ústrojí-1500kč, což je neúměrné vůči např. ozubenému řemenu.Z vámi vytipovaných, jednoznačně john-deer, protože levné, je ve finále drahé.Sám uvažuji o vyšším modelu.Hondou taky nic nepokazíte.Oboje kvalitní motory, a i to ostatní.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|