Vysoký živý plot
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 65.144 (?), 23.6.2014 13:41
Pan PP. Vas upozornil, ze existuji letecke motory, ktere pracuji ve vsech polohach, tak nevim, proc tuto bezne znamou skutecnost zpochybnujete, kdyz o tom nic nevite. J.R.
|
|
 |
|
 |
 |
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6651) - 14.199 (?), 23.6.2014 14:07
SfK: Reagoval jsem na tuto Vaši větu. Opakovaná citace:
Spousta motorů má válec vodorovně, ale nevím o motoru, který by měl patentováno, že může pracovat hlavou dolů.
Netuším, jak to má konstruováno diskutovaný stroj, ale řešení jednoznačně a prokazatelně existuje.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 192.242 (?), 23.6.2014 9:01
stiahnite si servisný manuál oboch motorov, je volne dostupný na internete, Subaru ho má priamo na stránkach volne dostupný s rozpisom náhradných dielov atd.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 140.103 (?), 21.6.2014 16:45
Je dobré vidět i to ostatní. Zatímco kvalitní plotoštřih od Tanaky váží od 4 do nějakých 6,2Kg Honda se svým 4taktem váží 6,4 bez nástroje. K tomu přiděláte metrovou trubku a nástavec a jste u 9Kg. Další věc, je dobré dívat se i na cenu 13k za Hondu, 3k za nástavec, 8k za nůžky = 24k za věc co jinde dostanu v lepším za 15k. Když si k té Hondě přikoupím ještě další příslušenství, opět se docela pálky, zjistím, že ve výsledku je kultivátor a foukač na houby a zbytek mám díky slabému motoru v hoby, za ty peníze se dá koupit jak profi křoviňák, tak plotostřih a nechci domýšlet co dělat s příslušenstvím, když odejde motor.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 244.2 (?), 23.6.2014 10:05
Pro střih v ploše (tedy z boku) aby byla rovinná jsou dobré "nůžky", kdy máte ruce dále od sebe.
viz. obrázek
|
|
 |
|
 |
 |
|
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář (215) - 209.12 (?), 30.6.2014 22:08
Dobrý večer,
mám dotaz ohledně vysokého, smrkového živého plotu. Dříve jsem plot zařezával MS 211,ale nyní už ze země nedosáhnu. Nechci plot zařezávat ze štaflí, kvůli nerovnému terénu a kupovat benzínovovou, nebo elektrickou pilu na cca 15 min práce v roce. Nejbližší zásuvka na 230 V je více, než 100m.
Zbývají teleskopické ruční nůžky, nebo teleskopická ruční pila. Co je lepší? Nebudou přírusty na pilku moc pružné a půjdou s ní uříznout. Děkuji za rady. Nechci zbytečně kupovat nářadí, které mi k ničemu nebude. R.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 140.103 (?), 1.7.2014 0:08
Je to přesně jak říkáte, bude to pružné, klidně si můžete vzít obloukovku a vyzkoušet si uříznout nějakou větvičku bez držení, pouze ji potrháte a připravíte o jehličí. Nůžky na tyčí jsou daleko lepší, ale zase ve vysší výšce je kumšt se trefit na větvičku kterou potřebujete, je to zdlouhavé, plošní rovina střihu bude ta tam a až vám smrčky trochu vyrostou, budou vám nůžku na parádu. Nezbývá než prostě nechat růst smrky tak jak jsou, přírodní tvary jsou stejně nejhežčí a nebo koupit krám, když to použijete jednou do roka, mohlo by to vydržet.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |