Výběr křovinořezu - má zkušenost

L. Radek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (404) - 142.47 (?)
2.6.2010 19:36
Trochu vas poopravim. Dokud vlastnila Zenoah japonska firma Komatsu tak to byly velice kvalitni stroje. Po prevzeti znacky Zenoah Husqvarnou je mozne, ze kvalita rapidne klesla, ale to nam mohou rict pouze servisaci. R.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 191.69 (?), 31.5.2010 15:05, zobrazeno: 10936x
ahoj všem křovinochtivcům, pár týdnů jsem se tu prodíral těma všema tématama, protože jsem hledal potřebné podklady pro koupi křovinořezu. Rád bych se o svou zkušenost a výběr podělil, abych tím třebas pomohl při výběru někomu jinému. Vybíral sem stroj benzínový s výkonem min 1,6kW na sekání kostrbatého pozemku plného náletů a vysoké trávy a lesíka. Do užšího výběru se dostal: Marunaka TH 48 DX PRO, Husqvarna 333R a Komatsu Zenoah BCZ 4500 CL. Navštívil jsem několik servisů zahradní techniky, tam na názorných příkladech u rozebraných strojů mě bylo ukázáno, proč už Honda není to, co bývala, je dobrá, ale prý ne nej, že Stihl je kvalitní, ale zastaralý, nijak převratně lepší než ostatní a zbytečně drahý. K výše uvedeným. Marunaka mě přitáhla kvalitním a výkonným motorem a však bohužel české zastoupení, které rozjezd výrobku trochu pohnojilo a problémy s návody s hlavami neodstranilo tak rychle a prý ani né do této chvíle zcela dobře, dále pak problémy s ovládáním atd. sem prostě řekl ne. Hq - kvalita, i když výkon 1,6 né nej. Nakonec jsem si pořídil Zenoah BCZ 4500 CL, nejen skvělý výkon 2,1kW, skvělý tříbodový popruh na kterém opravdu váha 9kg není znát, ovládání hladké a plynulé, vše robustní, zcela nezničitelné i v nejextremnějších podmínkách, startování vždy na poprvé, třízub vezme i šesticentimetrový kmen bezu, anty vibrační systém je perfektní a na pohodlných rukojetích není žádný třas, ŽÁDNÝ (deset hodin práce a nic, u předchozího stroje sem se po hodině práce nemohl napít, jak se mi klepala ruka). Síť servisů je rozsáhlá, navíc firmu Zenoah koupila Hq tak dostupnost servisů je stejná. Navíc cena 10.500Kč za tento stroj byla neodolatelná. V některém příspěvku kdosi psal, že ti co koupí špatný křovinořez píší na fórum, mají dost času, nesekají, protože ti co koupi ten dobrý, tak nemají čas něco psát a pořád sekají a sekají, tak sem se utrhl od sekání a podělil se, ale už zase běžím něco posekat! Všem šťastnou ruku při výběru a mnoho radostných chvil s vaším novým strojem.

host - 133.125 (?), 31.5.2010 19:28

Nesúhlasím s tým čo píšete -Honda nie je to čo bývala - ak niekto rozobere motor hondy a má trochu technického myslenia-tak musí uznať že je to kus krásneho železa.

Stihl je zastaralý - ktorý? 40,50,56 -predvýplach- 87,90,100,130,310 -4-mix

- to sú aktuálne asi najmodernejšie motory

350,400,450,480,500 - profi stroje, nič spoľahlivejšie sa asi dnes nedá kúpiť

P.S.- prajem Vám aby sa Hq nepostavila ku Zenoahom tak ako ku svojej staršej akvizícii McCulochom - u nás sa na ne nedá kúpiť celkom nič.

L. Radek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (404) - 142.47 (?), 31.5.2010 19:54
Minuly rok jsem kupoval motor Honda GX o tretinu levneji nezli v roce 2005. Bojim se, ze se Honda snazi priblizit cenou konkurenci na ukor kvality. Nastesti je to stale stejny Thaisky vyrobce. R.

host - 133.125 (?), 31.5.2010 20:54

Honda sa podľa môjho názoru snaží predať.Konečne trochu normalizovala ceny.Začali sa u nás bežne objavovať čínske OHC motory, Kawy,OHV Briggsy a čo ja viem čo ešte.Ak chce predávať musí ísť s cenou dole.Mno asi takto vypadá trhové hospodárstvo.

host - 15.114 (?), 2.6.2010 19:20

Já bych se u Komatsu bál, jestli to taky není nějaká převlečená čína. Třeba motorové pily G3700 nebo G5000 je uplně stejná jako Gude, Hecht atd.  U japonců by to nebylo moc překvapivé nemají to tam daleko a výroba tam je stále levná.

L. Radek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (404) - 142.47 (?), 2.6.2010 19:36
Trochu vas poopravim. Dokud vlastnila Zenoah japonska firma Komatsu tak to byly velice kvalitni stroje. Po prevzeti znacky Zenoah Husqvarnou je mozne, ze kvalita rapidne klesla, ale to nam mohou rict pouze servisaci. R.

host - 15.114 (?), 2.6.2010 19:49
Na podzim 2009 jsem byl v Shanghaji a jeli jsem se podívat na takové výletní místo čínanů (jezera, hory atd) bylo to jako předměstí ale asi 70-100km od středu města a cestou nám ukazovali továrnu a říkali, že tam vyrábí Husqvarna. Možná to patřilo Zenoah a oni mluvili o Husqvarně Nevím byl jsem na dolovené neřešil jsem to. Dneska v Číně vyrábí každý

host - 198.242 (?), 3.6.2010 9:19

Vlastním Stihl, ale při výběru nového jsem narazil na nápadnou podobnost u Komatsu Zenoah BC 2604 DW s jinýmí čínskými modely v obchodních řetězcích. Poté jsem se utvrdil když jsem viděl provedení motoru u tohoto modelu

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz