Vertikutátor?

irka - (7) - 149.26 (?)
3.11.2009 19:12

Uz to mam tak trochu rozdelane a zaber bude plus minus 50 cm-ted presne nevim.Na trakturku co mame od moutfildu je mysli psane 3,7 KW coz si myslim ze je dostatecne.jestli to bude fungovat tak vse vyfotim a pohlubim se tady, ale mam i jinou praci takze to mam na celou zimu

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

irka - (7) - 149.26 (?), 2.11.2009 20:18

Dekuji moc, potreboval jsem aspon hruby odhad tech otacek, take fotky mi pomohli

host - 69.74 (?), 2.11.2009 23:12

Za málo. Jen dvě poznámečky. Asi to sežere dost výkonu, ale to by váš traktor mohl ustát, a taky je třeba vymyslet dostatečnou kapacitu koše na vyhrabané zbytky. (je jich oprvdu neuvěřitelné množství) Jinak držím palce a budu rád jestli se s výsledkem pochlubíte.

host - 4.243 (?), 3.11.2009 9:10

S jakým záběrem, tedy délkou nožové hřídele, pro vaši výrobu počítáte?

irka - (7) - 149.26 (?), 3.11.2009 19:12

Uz to mam tak trochu rozdelane a zaber bude plus minus 50 cm-ted presne nevim.Na trakturku co mame od moutfildu je mysli psane 3,7 KW coz si myslim ze je dostatecne.jestli to bude fungovat tak vse vyfotim a pohlubim se tady, ale mam i jinou praci takze to mam na celou zimu

host - 238.170 (?), 17.4.2010 7:16

Dobrý den.
také jsem uvažoval o výrobě vertikutátoru. Nějak na to teď nemám čas, ale podělím se s Vámi o mé sporé zkušenosti. Chtěl jsem to k motokultivátoru MS19. Pohon klínovým řemenem. Jinak to snad ani nejde (motor není možné umístnit vedle válce a pohon přes ozubená kola je nesmysl). I když si nemyslím, že by klínový řemen proklouzl, když se narazí na překážku. Jedině že by byl záměrně nedopnutý (podobně jako na MS19). Teď jsem se ještě díval na německý aukční server a našel jsem tam ozubený řemen pro Wolfgarten UV35 (22 Euro včetně poštovného do ČR). Takže pohon bude asi s ním, tím pádem není jakýkoli prokluz možný. Válec s noži a pružinami jsem nechtěl vyrábět, neboť je možné ho koupit jako náhradní díl (třeba v Mountfieldu nebo od dovozce Wolfgarden - firma Eurogreen). Cena okolo 5.000 Kč - typ do Wolfgarten UV40H. Podívejte se na stránky Mountfieldu, u typu 40 tam mají detail nože. Výhodou je to, že je to klasický válec a nebude problém koupit do něho nůž nebo pružinu. Taky si tam můžete stáhnout návod k vertikutátoru. Co se týče otáček, tak mi je myslím řekli jak v Mountfieldu, tak i u dovozce. Navíc je možné, jak už tady někdo radil, to oměřit podle průměrů řemenic a podle typu motoru zjistit jeho jmenovité otáčky. Z toho pak vyjdou otáčky válce. Nebo je možné si na půl dne půjčit vetrikutátor a pohodlně si vše oměřit doma. Za 300 Kč máte úplnou jistotu.
Mimochodem - zkuste se podívat na aukce do Německa. Typ UV35 je možné koupit za 550 Euro. Taky je zajímavé, když dáte v aukcích hledat slovo "Vertikutierer". Najde to 1250 odkazů, můžete se podívat jak má vypadat nůž i pružina. Určitě by stálo za to napsat nějakému dodavateli dílů, kolik by stál celý válec. Myslím, že to bude polovina ceny Mountfieldu.
Ať se daří.
Petr Filipi

Juro - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (345) - 121.238 (?), 3.11.2009 9:31

...existuje motorova sekacka kombinovana s vertikutatorom. Zn Gude, MS 1600. Myslim,  ze je to jediny u nas dostupny vyrobok tohoto typu. Dokonca neuverite, je vretenova! Stoji 10K, ale ja by som ju nevyuzil. Mat vacsi travnik, asi by som uvazoval o takomto univerzalnom zariadeni. Vraj vertikutator je z nej ked sa nozovy system vymeni za prerezavacie noze.

host - 69.74 (?), 3.11.2009 11:24

Zdá se mi, že by to větší plochu nezvládlo. Na nějaký trávníček za domem by to ale mohlo stačit. Když vím jaké divy někdy dělá prořezávání s mým strojem, tak bych takovému motorku moc nevěřil...

host - 133.102 (?), 3.11.2009 12:50

kamarád tu gude sekačku má. kupoval ju přes net, moc se na ni těšil a teď je zklamanej. Motor je prý dost hlučnej, sekačka jako taková je dost úzká a trávu prý spíš pojezdí než poseká. Vertikulátor je prý na ní jako jediný použitelný.

bratr má vertikulátor HONDA (multistroj i s rotavátorem FG201)  a je s ním náramně spokojený. Každé návštěvě se hned chlubí a předvádí:)

host - 69.74 (?), 4.11.2009 9:17

Jestli je Honda to co jsem viděl na fotce, tak to není vertikutátor, protože to nemá nože na prořezávání, ale jen pružinky k vyhrabávání. Motorové hrábě snad, ale vertikutátor nikoliv.

irka - (7) - 149.26 (?), 11.11.2009 9:31

kdyby mel jeste nekdo nejake poznamky nebo mel zkusenosti s provzdusnovacem tak at se s nama rozdeli o rady.dekuji moc

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz