Vertikutátor?

host - 83.160 (?) 
1.10.2009 18:39, zobrazeno: 53459x

Dobrý den,

máme poměrně velkou zahradu cca 2000m2, trávník na ní už je poměrně starý a zaplevelený. Pro dobrou koncici trávníku jsme se rozhodli pořídit nejspíš benzínový vertikutáror. Jelikož ho nikde nemohu sehnat k půjčení, řekli jsme si, že by se na naší zahradu vyplatil koupit, byť by se používal tak 2x ročně. Poradí někdo, jaký koupit? V mechanizaci se moc nevyznám.

Děkuji za příspěvky a rady

Petra

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 209.65 (?), 2.10.2009 5:14

Já si jej půjčuji od Eurogreen v Jiřetíně pod Jedlovou (mají k zápůjčce několik typů). Lze jej najít i v některých půjčovnách nářadí v ruzných městech (hledejte pomocí internetu). Pro váš účel a potřebu bych já osobně volil WolfGarten UV 40 s motorem Honda.

Pro pořízení vlastního se budete muset rozhodnout kolik za něj budete ochotna dát a co od něj budete a s jakým výsledkem očekávat. Pro uvedenou plochu to nebude žádná láce (pokud si z používání levnějšího typu nebudete chtít vyzkoušet co jsou to galeje). Z mých zkušeností v kategorii ručně vedených strojů je nejlepší jednoúčelový profi stroj UVP-P 3589 500 na bamtanových kolech s motorem Honda, z univerzálů je to Maredo (oba typy finančně hodně náročné). Stavebnicový Maredo však lze využívat i pro ostatní činnosti spojené s pěstováním travního porostu.

Ramik - (11) - 209.65 (?), 4.11.2009 18:41

UVP-P, pracovní šířka válce 46 cm, otáčky válce max. 1900 ot/min, pracovní hloubka plynule nastavitelná, motor Honda GX160K1, obsah 163 ccm, 4 kW při 3600 ot/min. Fotil jsem to asi před dvěma roky na výstavě při dešti a válce jsem si netroufl vybalit z ochranného igelitu.

UVP-P
UVP-P
vertik
vertik
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

host - 69.74 (?), 2.10.2009 9:04

Mám stejně velikou zahradu a před pár lety jsem řešil podobný problém. Nechci dělat reklamu, ale nakonec jsem koupil u Mountfieldu a je s ním spokojenost.  Využívám ho nejen doma, ale občas vyrazí i "na kšeft" a nejsou s ním problémy. Jmenuje se Wolf garten UV 35 B.Přeji šťastnou volbu při nákupu.

host - 6.103 (?), 4.10.2009 9:24

U vertikutátoru je krom síly motoru a záběru velmi důležité pracovní ústrojí. WolfGarten má krom prořezávacích nožů také vyhrabávací pružinky, které trávník vyhrabou. Tady je možno vidět pohled na pracovní ústrojí i výslednou kvalitu práce. Trávník je pak nejen dokonale prořezaný, ale i dokonale vyhrabaný. 

irka - (7) - 149.26 (?), 31.10.2009 11:36

Dobry den,

chtel bych si doma zkusit vertikutator poskladat sam-k zahradnimu trakturku od mountfildu, jen se nikde nemuzu dopatrat nejakych rad a informaci.Nejvic me zajimaji otacky nozu a take z jake tlustky jsou noze vyrobeny.take jak jsou asi daleko od sebe... no proste cim vic informaci tim lip.

Muze mi nekdo poradit?Dekuji

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 31.10.2009 12:36

Zkusil bych navštívit prodejnu a vzít si s sebou papír, tužku šupleru a metr. Možná přímo do Moutfieldu, mladí prodavači tam diskutují celkem ochotně.

host - 164.144 (?), 31.10.2009 12:44

Řekl bych, že by to zručný kutil mohl zvládnout, i když si myslím, že v těch otáčkách bude asi zakopaný pes. Motor vertikutátoru má poměrně velký zdvihový objem a pracuje v nižších otáčkách než u běžné sekačky. (ale zpřevodovat se dá vše). Potom je asi důležité aby ústrojí mělo možnost proklouznout v případě, že narazí na překážku (klínový řemen). No a v neposlední chvíli to budou nejen ty prořezávací nože, ale i nějaké vyhrabávací pružinky. Trávník je potřeba nejen prořezaný, ale i vyhrabaný.  Podívejte se na odkaz příspěvku výše. No a ty vyhrabávací pružinky by to měly mít možnost někam házet. (koš). Ten koš by měl mít nějaký objem, protože, z trávníku se vyhrabe neuvěřitelné množství materiálu.

Tloušťka nožů asi nebude podstatná, jako spíš jejich materiál, aby něco vydržely. Rozhodně by to neměl být konzervový plech. Být ve vaší kůži, asi bych si od někoho jeden nůž půjšil a zkusil to obšlehnout.  

host - 149.26 (?), 1.11.2009 15:54

Pres klinovy remen to bude-s tim pocitam, jen porad si nevim rady s tema otackami-co to znamena nissi otacky?Jestli je to v radu stovek nebo od tisice nahoru.vubec nemam predstavu-prave musim udelat remenici tak potrebuji vedet jak velkou, aby to melo ty spravne otacky.bohuzel nikoho neznam od koho bych si to mohl pujcit

host - 69.74 (?), 2.11.2009 18:08

Otáčky odhaduji někde mezi dvěma a třemi tisíci, podle zátěže stroje. Nože vypadají nějak takhle

Vyhrabávací pružinky zase takhle.

A celé je to namontováno v pracovním válci, aby koukaly jen špičky nožů a perka pružinek.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz