Uzávěrka diferenciálu - ano či ne?

host - 174.222 (?)
5.2.2009 22:29

Proč ne rider s AWD a mulčovat bez dalších starostí?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 99.40 (?), 29.1.2009 19:18

To víte že dvouválec, o jednoválci jsem neuvažoval ani chvíli. Při kosení anglického trávníku jsou oba motory téměř k nerozeznání, ale když vjedete do vysoké trávy, tak tam už je to rozdíl který vidíte i slyšíte.

Dušan

host - 109.57 (?), 3.2.2009 15:10

Ano AGS nabízí 20Hp V-tvin Vanguarda s uzávěrou za 122tis. Osobně mám AGSo s Tuff46 a někdy mi ta uzávěra chybí, poskakováním nad prohrabujícím kolem se sice dostanete pryč, ale vytrhaná tráva po prohrabujícím kole není zrovna moc efektní takže by uzávěra určitě přišla vhod. Pozor zapadnout se dá i s ní.

ZF Orlová

host - 174.222 (?), 5.2.2009 22:29

Proč ne rider s AWD a mulčovat bez dalších starostí?

host - 241.86 (?), 8.2.2009 7:54

Ja mam AWD rider od Husqvarny s mulcovacem, zahradu misty 20° a sekam to jako nic. Bez spery ale 4x4. Mmch... pri obratkach vam bude uzaverka trhat drny...

host - 99.40 (?), 9.2.2009 18:42

Na stránkách Stigy pro rok 2009 jsem objevil novinku. Traktory Estate Overland 20 4WD a 25 4WD. První hobby traktory s pohonem všech 4 kol.V českém ceníku mají u nás pouze ten výkonější s motorem 25hp a záběrem 122cm za 159.000,-Kč. Na polském trhu stojí ten samý traktor(oficiální ceník STIGA.PL) 22.660,-zlotých což činí pouhých 141.000,- Kč, navíc mají v nabídce i méně výkonější 20 4WD s motorem 20hp a záběrem 102 cm za 20.900,- zlotých přepočteno pak 130.000,-Kč. Nad tímhle by se dalo již uvažovat. Přitom nejbližší oficiální prodejce Stigy v Polsku je pouhých 35 km od Č.Těšína.

Dušan

pikacu - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (69) - 109.17 (?), 10.2.2009 12:57

Dobrý den.

Na Stigu jsem se díval, nevypadá špatně. Snad bych ale v tomto případě dal přednost klasické malotraktorové sekačce od AGS (StarJet) - dle mého názoru je za rozumnou cenu i s uzávěrkou diferenciálu (když už je tedy vyžadována), ale také nabízí 20 HP motor se šasím 102 cm, což je dle mého názoru ideální poměr výkonu motoru a záběru i do přerostlejší trávy.

Navíc nové modely mne příjemně překvapily designem (ne exlusive, ty vypadají úděsně).

S pozdravem J.K.

host - 180.197 (?), 11.2.2009 6:28

A co vzít do úvahy John Deere, třeba X548? 4WD, díky dolaru je cena kolem 150.000,- Kč. Jediný problém je sběr posekané trávy, ale pokud míníte jen mulčovat, tak rozhodně stojí za to se podívat i na ten, ne?

Můj subjektivní názor na AGS je:

• docela robustní konstrukce rámu, určitě perfektní převodovka (v této cenové kategorii nemá konkurenta)
  • podle mne zastaralá sekačka - konstrukce s noži, které se mohou potkat a proto pohon ozubeným řemenem. Slušela by jim třínožová sekačka.
  • ocenil bych větší vyhazovací tunel (ale to souvisí s předešlým bodem)
  • počítadlo motohodin působí nostalgicky, stejně jako ovládací prvky - připomínají mi dobu, kdy jsme to bastlili na koleně
  • ač se to může zdát úsměvné, investitovat do redesignu by jim pomohlo získat další zákazníky

Když jsem já před dvěmi lety vybíral, odradila mne od AGS právě ta sekačka. Já jsem při výběru přecenil sběr trávy (pořád jsem zkoumal vlastnosti vyhazovacích kanálů a teď jsem blízko tomu mulčovat, co to jde) a podcenil jsem převodovku (vlastně jsem se nezajímal o typ, jen o to, zda má uzávěrku nebo ne). Trefil jsem se motorem, dvouválec s teoretickým výkonem 19 kW. Doporučuji Vám prozkoumat pořadně vlastnosti převodovky (zda Tuff Torq nebo Hydrogear), jaký typ, kolik výrobce uvádí maximální zatížení.  Zkuste se podívat na ten John Deere, těším se na vaše názory.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky13:14
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz