A co vzít do úvahy John Deere, třeba X548? 4WD, díky dolaru je cena kolem 150.000,- Kč. Jediný problém je sběr posekané trávy, ale pokud míníte jen mulčovat, tak rozhodně stojí za to se podívat i na ten, ne?
Můj subjektivní názor na AGS je:
- docela robustní konstrukce rámu, určitě perfektní převodovka (v této cenové kategorii nemá konkurenta)
- podle mne zastaralá sekačka - konstrukce s noži, které se mohou potkat a proto pohon ozubeným řemenem. Slušela by jim třínožová sekačka.
- ocenil bych větší vyhazovací tunel (ale to souvisí s předešlým bodem)
- počítadlo motohodin působí nostalgicky, stejně jako ovládací prvky - připomínají mi dobu, kdy jsme to bastlili na koleně
- ač se to může zdát úsměvné, investitovat do redesignu by jim pomohlo získat další zákazníky
Když jsem já před dvěmi lety vybíral, odradila mne od AGS právě ta sekačka. Já jsem při výběru přecenil sběr trávy (pořád jsem zkoumal vlastnosti vyhazovacích kanálů a teď jsem blízko tomu mulčovat, co to jde) a podcenil jsem převodovku (vlastně jsem se nezajímal o typ, jen o to, zda má uzávěrku nebo ne). Trefil jsem se motorem, dvouválec s teoretickým výkonem 19 kW. Doporučuji Vám prozkoumat pořadně vlastnosti převodovky (zda Tuff Torq nebo Hydrogear), jaký typ, kolik výrobce uvádí maximální zatížení. Zkuste se podívat na ten John Deere, těším se na vaše názory.