Umytie pracovného priestoru kosačky

HH - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (154) - 112.250 (?)
18.6.2009 21:39

tady máte odkaz na příručku k motoru, odpověď najdete na straně 21 v kapitole údržba http://www.kisplus.cz/downloads/navody/DOV%20Ready%20Start.pdf

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 128.195 (?), 18.6.2009 13:25, zobrazeno: 15025x

Mám kosačku AL-KO 5200 BRV. Je dobrá, ale neviem ako ju mám umývať. Predajca povedal že stačí ju pretočiť na ľavý bok. No doma som zistil že to nie je také jednoduché. Mám menší problém so štartom. Je tam motor DOV + ready start. Ako ju mám správne otočiť, aby som ju mohol dobre umyť a nemal problém so štartom?

L. Radek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (404) - 96.22 (?), 18.6.2009 14:15
Zalezi na znacce motoru. Pokud to je B&S tak mel prodejce pravdu. Sekacku naklonit na bok aby mel motor vzduchovy filtr nahore. Vetsina oleje stece do hrdla, do ktereho se olej naleva a tim padem se olej nedostane do spalovaciho prostoru. Pokud udrzujete hladinu oleje mezi ryskami merky, tak by melo byt vse bez problemu. Samozrejme sekacku otacet pouze na bok, ne vic. R.

host - 235.12 (?), 18.6.2009 14:15

Pokud jsem viděl instruktážní videa ke starým SV motorům sekaček (jaký mám i já), bylo povoleno jí jen naklopit dozadu na rukojeť, nic víc

host - 128.195 (?), 18.6.2009 14:42

V návode je napísané že Hondy preklopiť na bok, B&S naklopiť do zadu. No to čo mám doma je nový motor DOV myslím že to má OHV. A o tom motore nie je v návode ku kosačke nič.

Ale asi bude lepšie keď tú kosačku nebudem zakladať na rukoväť a niečo pod ňu podložím. Rozmýšľal som že keď to nebude v takom veľkom sklone nemalo by to vadiť.

L. Radek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (404) - 142.51 (?), 18.6.2009 16:56
Nenapsal jste jake mate problemy se startem po nakloneni. Jestli motor pouze kouri nebo nechce chytit. Urcite by pomohlo uvest znacku a typ motoru. Az budete demontovat nuz, nebo vymenovat klinovy remen, stejne ji musite vic naklonit. R.

host - 128.195 (?), 18.6.2009 17:18

Je to Briggs and Stratton 700 DOV.

Po tom čo ju prevrátim a zatiahnem motor chce naskočiť ale podarí sa to vždy až po nejakých 5-6 razoch. Potom z výfuku výjde veľa dymu.

No ale to je asi normálne, lebo mám doma ešte B&S 825 PRO series. Skúsil som ho nakloniť o 90o a po tom čo som ho prevrátil bol výsledok rovnaký ako som popísal pri DOV. Obidva sú to bezproblémové motory, vžy naskočia po prvom zatiahnutí, no ten náklon im asi dosť škodí.

Ale ako potom umyť podvozok kosačky?

L. Radek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (404) - 142.51 (?), 18.6.2009 18:11
No ja mam motor Quantum a za sezonu ho polozim na bok asi dvacetkrat a nikdy jsem s kourivosti zadny problem nemel. Jeste bych byt vami zkusil sekacku polozit na bok ve svahu aby olej natekl do natokoveho hrdla a jeste byl trochu naklonen dozadu a svicka se vzduchovym filtrem byla co nejvys. R.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6648) - 128.44 (?), 18.6.2009 18:14

Zdravím vespolek. Stal jsem se (už několikátým) majitelem sekačky s motorem BS, rok výroby někdy kolem 1995. Motor je SV rozvod. Když jsem prováděl základní tanec okolo, podařilo se mi, že z toho teklo obojí, jak olej tak benzín.

Dopustil jsem se pak bližšího zkoumání, jak na to a zjistil že:

1: v originálním návodu je napsáno: "Keep sparg plug or muffler side of engine up when tipping lawn mower to remove gras", což si překládám jako "svíčkou nebo VÝFUKEM!!!" nahoru.

2. Když se dívám na díly motoru v dokumentaci, na první pohled se to zdá logické. Na straně výfuku je zařízení k odvětrání karteru. Bude tam možná nějaký labyrint. Do toho při naklonění na výfuk nateče olej a pak je nasát a spálen. Motor je model 95902.

3. Doporučení tu na fóru jsou ale nádrží nahoru = výfukem dolu.

Tak a teď babo raď.

L. Radek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (404) - 96.51 (?), 18.6.2009 18:32
Dle meho dali viko nadrze na benzin na stranu, ktera ma byt nahore tedy vedle vzduchoveho filtru a naopak olej se naleva na druhe strane, ktera ma byt pri manipulaci s motorem dole. Z toho duvodu je take hrdlo na olej zvlast mimo motor, tudiz vznika nadoba, do ktere pri nakloneni vetsina oleje natece a nedostane se do spalovaciho prostoru. Proto tazateli doporucuji naklonit sekacku trochu na zada a na bok. R.

HH - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (154) - 112.250 (?), 18.6.2009 21:39

tady máte odkaz na příručku k motoru, odpověď najdete na straně 21 v kapitole údržba http://www.kisplus.cz/downloads/navody/DOV%20Ready%20Start.pdf

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz