Hezkou Neděli.
Máte štěstí, že taková kapacita na tuto mechanizaci, jako jsem já, dnes ráno u kávy horlivě odpovídá na pro něj relevantní dotazy, napříč těmito fory.
K lanku, už přes 10 let se snaží někdo občůrat výdrž struny tím, že například v číně kupuje nástroj, který má na sobě řetez na kolo. Vytvoříte ale vždy z křovinořezu či hůř vyžínače, extrémně nebezpečnou zbran, jak pro sebe, vaše blízké, zvířata tak i sousedy vzdálené 20-50 metrů. A budete tvrdě trestán, stejně,jakoby jste vzal z pouzdra vzduchovku a to oko mu vystřelil diabolkou....
Naučte se toto: Pokud vám struna na porost nestačí, není to vina struny ale vaše, protože používáte neadekvátní nástroj.Použijte nůž a to bud hlavu s plastikovými nožíky nebo nůž ocelový.Za druhé, pokud chcete, aby struna vydržela více, mnohem více a vy neustále nemlátil hlavou o zem jak poťapanec poťapaný, vemte to klubo s tou strunou a švihněte jej do vědra s vodou.Takto uskladněnou strunu tam nechte.Potom zjístíte, že struna vydrží násobně delší dobu. +kupujte pouze značkové a hranaté struny, určitě né nějakou špulku plnou čínskéjch nápisů v Obi v zaprášeném regále.
Potom jsou ještě speciálni hlavy na silné cca 4mm fixní struny, které zvládnou skosit podláčí, křáčí jako nic.Avšak neurazte se, člověk,který uvažuje o lanku dle mě nebude disponovat tak silným a značkovým strojem, aby ji mohl použít.
Takže lanka, řetízky NE! ZVOLTE ADEKVÁTNÍ NÁSTROJ