Stabilizátor paliva
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 178.13 (?), 20.10.2014 16:03
Omlouvám se za odbočení, ale dost mne ta poznámka o Naturalu 95 znervóznila. Mám veterána, čtyřtakt, benzín (z roku 1964) a kupuji do něj právě zmíněný Natural a přidávám do něj náhradu chybějícíhio olova. Obávám se, že když přejdu na benzín s vyšším okt. číslem, motoru to svědčit nebude. Mýlím se? Jirka
|
|
 |
|
 |
 |
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 220.138 (?), 20.10.2014 18:26
Nemýlíte se, budou trpět ventilová sedla a další věci. Někde na internetu jsem zahlédl názor, že oktanové číslo se dá snížit přimícháním 2-4% nafty proti názoru, že je lepší do veterána koupit Aspen a podobné speciální palivo (stejně cesta veteránem je pro požitek a nikoliv "jak se levně dostat z bodu A do bodu B").
Samozřejmě, v každém případě je nutné dávat náhradu olova.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 122.70 (?), 20.10.2014 19:26
Aspen v ČR koupíte jen pro 2T s namíchaným olejem. Čistý benzín pro 4T nekoupíte, protože by prý prodejci museli splňovat předisy pro benzínové stanice. Tak jedine v zahraničí.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 192.242 (?), 21.10.2014 10:45
oktánové číslo nemá nič spoločné s výhrevnovnostou paliva ani s rýchlostou horenia. Oktánové číslo udáva udáva schopnost paliva odolat proti samovznieteniu. Použitím vyššieho oktánového čísla vela nezískate, skor možno stratíte vzhladom k vyššej cene. Podiel biozložiek v palive udáva smernica EU a určuje len % podiel biozložky z predaného paliva. To znamená, že neurčuje podiel v každom druhu paliva ale v celom objeme predaného.Je viacmenej jedno, aké palivo do veterána kupite, žiadne neobsahuje deriváty Pb a zloženie i parametre su uplne rozdielne, než aké Váš motor potreboval. Dnešné palivá musia splnat uplne iné kritéria, než pred niekolkymi desiatkami rokov.Najvačší problém može sposobit bio zložka, ostatné parametre neovplivníte.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 115.37 (?), 15.10.2014 11:45
Sice jsem reagoval na příspěvek výše, kde kdosi píše, že ušetří peníze za stabilizátor a přidá tam líh. Proto jsem psal, že už lihu tam je víc než dost. Ale to nic nemění na tom, že jsem se dosud bez stabilizátoru a machinací s benzíny obešel a a benzín ani ze sekačky Honda na zimu nevypouštím. Ale musím uznat, že mě strašíte. Mám pilu, křovinořez, 2 sekačky, 2 motorky. Z ničeho benzín nevypouštím a vše zatím OK.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|