Sekačku Stiga nebo AL-KO?

maramara - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (57) - 96.2 (?)
3.4.2014 21:16

V časopise D-Test vyhraje ten, kdo zaplatí. Nedávno měli test kočárků, kde záměrně uváděli u některých modelů množství nepravdivých údajů, aby protlačili na první místo spřátelenou značku!!!

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 2.4.2014 16:56

Ano, pokud v testu postavíme profisekačku proti řádce poloprofi modelů jiných výrobců, s velkým náskokem zvítězí.

Ad hliníkové nebo pozinkované šasi připomínám klasický chyták "co je lehčí? 1 Kg peří nebo 1 Kg železa?" Ocel je pevnější a odolnější proti únavě vibracemi a tak ocelové i pozinkované šasi sekačky většinou váží stejně (nebo hliníkové je těžší), motory váží stejně (nebo trvanlivější je těžší),...

Jedno je jisté a s tím souhlasím = Stiga Multiclip 53 S Svan je omyl ve vývoji, který má ukázat, že tudy cesta nevede.

host - 140.103 (?), 2.4.2014 17:16

Jako máte pravdu ostatní Alko modely nejsou moc chválené, na německém foru píšou, že je to čína, ta Stiga vypadá festovněji postavená. Trochu odbočím Hecht sekačka 548 skončila 3 s velmi dobrým skóre, ale z recenzí uživatelů je vidět, že je to smontováno dost chatrně. Husqvarna se umístila jako poslední, kde nesekla a během testu se rozbila blush takže samozřejmě záleží kromě značky i na cenové relaci.

host - 140.103 (?), 2.4.2014 17:49

Jinak dneska už se rozmáhají i diesel sekačky.

maramara - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (57) - 96.2 (?), 3.4.2014 21:16

V časopise D-Test vyhraje ten, kdo zaplatí. Nedávno měli test kočárků, kde záměrně uváděli u některých modelů množství nepravdivých údajů, aby protlačili na první místo spřátelenou značku!!!

host - 219.142 (?), 9.4.2014 17:36

Dobrý den, já osobně vlastním sekačku AL-KO s pojezdem, jeden ze zákl. modelů už 8let na rozlohu cca 1500m2, nejsem žádný odborník ani punťa, ale dovoluji si tvrdit, že mimo broušení sekacího nože vždy po 2-letech žádný problém a co se ucpávání tunelu do koše týče, tak můj osobní názor je, že na vysokou trávu patří bubnová sek., jinak se ucpe i ta nej. sekačka

host - 20.158 (?), 26.5.2014 20:33

AL-KO 5300 BRV má šasi hliníkové a vyrábí se pořád v Rakousku. Pokud máte zájem a možnost.  lze továrnu i navštívit a o výrobě tohoto typu sekačky se něco dozvědět - a ne jenom žvanit... 

Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.138 (?), 26.5.2014 21:03

a můžete totéž co o prémiovém modelu 5300 BRV prohlásit i o modelech v ceně pod 6 tisíc Kč?

host - 81.92 (?), 1.6.2014 23:05

Tento týden jsem koupila sekačku AL-KO 51.3, ve výprodeji za 6tis a je na ní nápis Made in Austria :-)  Uznávám, že to byl náhodný výprodej, ale ani originální cena mi za sekačku z Rakouska nepříjde tak hrozná. Ostatní modely jsem nezkoumala a o původu jednotlivých dílů si nedělám iluze...

host - 209.190 (?), 22.4.2022 8:36

S hodně velkým časovým odstupem můžu přidat krátkou recenzi na tu Stigu, sháním teď nějaké náhradní díly a narazil na tento můj starší dotaz :-)

Takže Stiga... těžká jako prase, Kola prokluzují a pojezd taky takže to více méně tlačím do kopečků jako pitomec. Trošku problém s mokrou trávou, ale to mají asi všechny. No a probudit motor Briggs po zimě je tvrdá zkouška svalů, protože to chytne tak po 15 minutách tahání, pak si to chvilku zachrochtá a zase zdechne, pak znovu 3 minuty tahat, zase zdechne a pak ješt 3 minuty tahat a potom už frčí :-) Tykhle to dělá vždy při startování, chytne se až na potřetí. Příště bych už tenhle krám nekoupil a vzal bych Hondu nebo jiného japonce. V křoviňáku dolmar mám 4 takt Robin a po zimě chytne na první cuk. A co se týklá kol sekačky tak ty už to mají taky za sebou, mají běhoun z měkčeného plastu a nic to nevydrží. Konstrukce sekačky je bytelná, ale jak jsem psal hned v úvodu... ta hmotnost s plným košem je šílená. Tož tak, příště už to Stiga nebude ani náhodou a B&S taky ne.

host - 20.158 (?), 26.5.2014 20:27

Také jsem vybíral sekačku kolem domku a dnes jsem spokojený s AL-KO 5300BRV. Je to vynikající stroj, který svými parametry odpovídá ceně. Pokud chcete lepší, připlaťte si - a je jedno jaká značka. Zásadní rozdíl mezi sekačkami se stejnými parametry nad 20 tisíc budete hledat těžko. Hlavně mějte zálohu ve výkonu motoru. Co se týká práce v náklonu, napravo a nalevo - s rozumem (olej se může dostat tam, kde nelze), proti svahu - bez omezení. AL-KO používám na rozloze 2tis m2.  K sekání luční trávy nad 25cm rotační sekačky nejsou určené; pro tyto účely používám na další rozloze 0,5ha bubnovou sekačku DAKR FD3. A ta bere i přerostlou travičku až 1m vysokou. Takže AL-KO 5300 BRV je velmi dobrá volba.     

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz