Protočení podhuštěných pneumatik na disku VARI, DSK317
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 153.8 (?), 12.11.2020 9:03, zobrazeno: 3206x
U podhuštěných pneumatik se mě podařilo při orbě pootočit pneumatiky vůči disku - ventilky jsou našikmo a částečně uvnitř kol, naštěstí jsem je zatím neutrhl. U pumpy jsem několikrát kola natlakoval a vypustil, z boku pošlapal a nahuštěnými bouchal za kouleníí o vozovku, nepomohlo. Lze s ventilky našikmo a natlakovanými koly orat (chybí mě v menších kouscích ještě cca 300-400m2), bez rizika zničení duší, tlakuji na cca 2 atmosféry (vím, že předepsaných je 1,2)? Máte někdo vyzkoušený postup jak dostat ventilky do správné (kolmé) polohy bez demontáže pláště z disků? Děkuji.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 47.100 (?), 12.11.2020 9:16
Ak vám to nejde, je taký veľký problém to zobrať do pneuservisu? Tie sú predsa teraz už pomaly v každej dedine. Alebo ej lepšie riskovať ustrihnitie ventilkov a už istú návštevu?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 153.8 (?), 12.11.2020 10:46
Děkuji všem 3 za podnětné rady, ventilky jsou pod úhlem asi 45 stupňů a tak 1,5, možná 2cm zalezlé v kolech. Jen dodám, že ve 3 pneuservisech mě na telefon řekli, že tyto kola nedělají (dotazoval jsem se na výměnu duše, museli by to dělat ručně a do toho už dnes nepůjdou) a prodejcům zahradní techniky se do toho taky zrovna nechce, je tam prý riziko, že procvaknou duši a je to prý moc pracné, zase by to museli dělat ručně (nenapsal jsem, že komplet kola jsou ještě z Tery a může jim být i 40, 50 let, takže by se pravděpodobně musel měnit kromě duší i plášť). Tedy zkusím vypustit, nějak odtlačit od ráfku a pootočit pláštěm na disku, zablokovaném na převodovce, asi jednoduché to nebude, šlo mě o to jestli to už někdo s úspěchem asolvoval.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 144.93 (?), 12.11.2020 12:59
Ano, mě se to již podařilo.Sundal jsem kola, vypustil,pošlapal pneu, aby se odlepily pd ráfku.A teď pozor, pneu mi kamarád přišlápnul a já protočil DISKY železnou tyčí.Jde to celkem lehce.Tyč je vložena do mezery mezi závaží.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 96.42 (?), 12.11.2020 17:13
Takové malé pootočení opravíte sám. Zapojte Vasi s vozíkem, ten zabrzděte a opatrně pocouvněte. Opravdu opatrně. Kolo, na kterém se ventilek srovná nahustěte na 1,5-1,8. To samé s druhým kolem. Pootočení je jen o několik cm, tak opatrně.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 96.42 (?), 12.11.2020 17:14
Vari furt to opravuje.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 96.42 (?), 12.11.2020 17:36
Jestli vozík nemáte, tak opřít o zapřižený pluh. Pneu nezapomeňte upustit, ne však úplně. Kola pootočte, aby ventilky byly u země. A opatrně přidejte plyn na zpátečku s uzávěrkou na obou kolech.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|