Motor Tecumseh
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.17 (?), 25.4.2010 9:11
Máme motor tecumseh. Americký. Na traktoře Balcar. Vydržel nám bez oprav 12 let. Třikrát ročně jsme s ním sekli zhruba půl hektaru trávy. Na sečení nic moc, záběr jen patnáct centimetrů, ale stroj na to nebyl přímo dělaný. Hlavně jsme s ním vyorávaly brambory, járkovali pro sadbu a rotovátorovali před setím. Později přibyla i orba. Plocha pole je zhruba stejná jako ta na sečení. Jen tak pro zajímavost, půda je tu silně jílovitá a nedá se s ní téměř pracovat. Při hluboké orbě mají starší zetory problém.
Letos na jaře - po 15 letech - motor nečekaně odešel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
habr.v - Stříbrný Zahrádkář (144) - 218.71 (?), 9.6.2010 10:20
Kdo má zkušenost s motorem Tecumseh Enduro 7 hp, poraděte. Kdy a jak kontrolovat olej v motoru? Jednak žlutá měrka a na ní čistý olej nejni vidět, 2) Kdy měřit? Za tepla je tam oleje tak tak na rastru(min. oleje) a za studena (před prvním startem po ránu) 3cm nad rastrem. Měním olej(5w-30) jednou ročně, před zimou (odhrnuji a vyhazuji sníh). Za zimu vyjedu 20l benzínu. Jaro, léto, podzim běžný práce, z 80%odvoz dřeva z lesa(delší jízdy). Olej vypustím a ještě odsaju hrdlem. Naleju 0,7 l nezašroubovaná měrka, oleje min. na rastru. Poslední dobou mi připadá, jako kdyby mi oleje přibývalo. Někdy si motor i "čádne" při startu teplého motoru. Každá rada drahá! Děkuji Míra
|
|
|
|
|
|
|
host - 70.100 (?), 9.6.2010 11:18
Měřte olej když je stroj na rovině a alespoň hodinu v klidu. Čistý olej na měrce uvidíte, když ji vyndáte, otřete a zase zasunete a zas vyndáte - složité? Trochu si občas zakouří každý motor. Nemáte žádný problém.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 26.238 (?), 3.7.2010 19:50
zdravím mám sekačku tecumsech 35,která nestartuje, prý snad někdy běžela.Po sundání hlavy jsem zjistil, že sací ventil se nedovře ani při horní úvrati.Dá se toto nějak seřídit?
|
|
|
|
|
|
|
host - 166.146 (?), 10.2.2011 19:37
Já vôľu ventilov robím na sústruhu. Z konca ventilu odoberám až kým je vôľa 0,15mm na sacom a 0,20mm na výfukovom, potom ten koniec vyleštím. Uvedené hodnoty sú informačné.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|