Motor Tecumseh

habr.v - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (144) - 218.71 (?)
9.6.2010 10:20

Kdo má zkušenost s motorem Tecumseh Enduro 7 hp, poraděte.   Kdy a jak kontrolovat olej v motoru?  Jednak žlutá měrka a na ní čistý olej nejni vidět, 2) Kdy měřit?  Za tepla je tam oleje tak tak na rastru(min. oleje) a za studena (před prvním startem po ránu) 3cm nad rastrem. Měním olej(5w-30) jednou ročně, před zimou (odhrnuji a vyhazuji sníh). Za zimu vyjedu 20l benzínu. Jaro, léto, podzim běžný práce, z 80%odvoz dřeva z lesa(delší jízdy). Olej vypustím a ještě odsaju hrdlem. Naleju 0,7 l nezašroubovaná měrka, oleje min. na rastru.  Poslední dobou mi připadá, jako kdyby mi oleje přibývalo. Někdy si motor i "čádne" při startu teplého motoru.    Každá rada drahá!     Děkuji     Míra

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 176.17 (?), 25.4.2010 9:11
Máme motor tecumseh. Americký. Na traktoře Balcar. Vydržel nám bez oprav 12 let. Třikrát ročně jsme s ním sekli zhruba půl hektaru trávy. Na sečení nic moc, záběr jen patnáct centimetrů, ale stroj na to nebyl přímo dělaný. Hlavně jsme s ním vyorávaly brambory, járkovali pro sadbu a rotovátorovali před setím. Později přibyla i orba. Plocha pole je zhruba stejná jako ta na sečení. Jen tak pro zajímavost, půda je tu silně jílovitá a nedá se s ní téměř pracovat. Při hluboké orbě mají starší zetory problém. Letos na jaře - po 15 letech - motor nečekaně odešel.

host - 29.6 (?), 9.5.2010 9:07

To je zaujímavé, a kampak asi šel? byl samochodný? 12let vidrže a po 15ti šel? Ten záběr 15cm, mi příde nereálný, jáký typ sekačky to mělo? buben, lištu, nebo nůžky? nemáte foto toho traktůrku? a byl to určitě indián? já jsm ted zase oběvil na 15-20let starom motoru Tec. samolepku Fiat - jako kdyby to bylo v koncernu mi to připadalo.

habr.v - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (144) - 218.71 (?), 9.6.2010 10:20

Kdo má zkušenost s motorem Tecumseh Enduro 7 hp, poraděte.   Kdy a jak kontrolovat olej v motoru?  Jednak žlutá měrka a na ní čistý olej nejni vidět, 2) Kdy měřit?  Za tepla je tam oleje tak tak na rastru(min. oleje) a za studena (před prvním startem po ránu) 3cm nad rastrem. Měním olej(5w-30) jednou ročně, před zimou (odhrnuji a vyhazuji sníh). Za zimu vyjedu 20l benzínu. Jaro, léto, podzim běžný práce, z 80%odvoz dřeva z lesa(delší jízdy). Olej vypustím a ještě odsaju hrdlem. Naleju 0,7 l nezašroubovaná měrka, oleje min. na rastru.  Poslední dobou mi připadá, jako kdyby mi oleje přibývalo. Někdy si motor i "čádne" při startu teplého motoru.    Každá rada drahá!     Děkuji     Míra

host - 70.100 (?), 9.6.2010 11:18

Měřte olej když je stroj na rovině a alespoň hodinu v klidu. Čistý olej na měrce uvidíte, když ji vyndáte, otřete a zase zasunete a zas vyndáte - složité? Trochu si občas zakouří každý motor. Nemáte žádný problém.

habr.v - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (144) - 218.71 (?), 9.6.2010 13:45

Pane složité to věru není, ale je vidět, že jste to na tomto motoru nezkoušel, nebo máte černý olej!    Bohužel na žlutý měrce je čistý olej hodně špatně vidět, věřte nebo ne. Ještě jste zapoměl napsat, zašroubovat, či nezašroubovat měrku?          Děkuji      Míra

andy.wise - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (585) - 220.250 (?), 9.6.2010 13:54

Pokud je měrka na závit, tak pouze vyšroubovat, vyndat, otřít, přiložit a bez zašroubování zkontrolovat. Pokud je měrka na bajonetový uzávěr (pootočením o 90°), pak se po otření zajistí zpět, vyjme a zkontroluje.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6582) - 70.100 (?), 9.6.2010 14:12

Nemám už nejlepší oči, měrka je světle šedá, po výměně kontroluju hladinu UTŘENOU měrkou, olej je téměř zcela čistý. Bezpečně vidím výšku na měrce.

habr.v - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (144) - 218.71 (?), 9.6.2010 15:04

Děkuji za odpovědi, ale asi jsem se špatně vyjádřil, tak ještě jednou.  Měrka je světle žlutá! Nalévací hrdlo je esovitě zahnutý, tzn.že, když vyndaváte měrku, tak se na více místech otře o krk nalévacího hrdla a pak ve spojení se žlutou barvou je umění poznat hladinu oleje. Tím méně když by se měrka měla šroubovat.  Ma sekačce mám ocelovou měrku šedou a na tý je vidět olej perfektně. To k měření oleje. Druhý dotaz byl:  Je normální aby po odstavení stroje na cca 10hodin byla hladina oleje o víc jak 3cm nad normálem? Motor je mazán rozstřikem.  Je to i u Hondy a BaS mazanými rozstřikem?           Míra

host - 26.238 (?), 3.7.2010 19:50

zdravím mám sekačku tecumsech 35,která nestartuje, prý snad někdy běžela.Po sundání hlavy jsem zjistil, že sací ventil se nedovře ani při horní úvrati.Dá se toto nějak seřídit?

host - 166.146 (?), 10.2.2011 19:37

Já vôľu ventilov robím na sústruhu. Z konca ventilu odoberám až kým je vôľa 0,15mm na sacom a 0,20mm na výfukovom, potom ten koniec vyleštím. Uvedené hodnoty sú informačné.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika