Křovinořez na kolech

host - 192.242 (?)
5.7.2014 20:05

keby som mal takto upravovat krovinorez, tak si ho možem rovno i poskladat zo zakupených dielov, a podvozok si vyrobit sám. Ked si idem kupit nejaké náradie, tak očakávam, že to bude fungovat ako má. Naopak, neočakávam,že dostanem polotovar, ktorý musím dokončit. To je, ako beby ste kupili ručnu vrtačku, no prevodovku by ste si museli vyrobit. Pre technicky zdatnejšieho takéto náradie sprevádzkovat nerobí problém, no nie každý to zvládne. Nerobí mi problém niečo opravit, no aby som už pri novom polovýrobku musel riečit jeden problém za druhým, tak to radšej ani nič nekupim. Nemám čas riešit nedorobky, preto kupujem radšej zavedené značky.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 140.103 (?), 18.6.2014 10:42

Na pátém obrázku v místě napojení hřídele na motor jsou vidět 3 šrouby, to se povolí, vytáhne, navrtá se nová dírka a zase nasadí zpět 5 minut práce. Gumu nakonec přidělávat nebudu, odříznu ty dva jeklíky držící motor a dám mezi dvě pružiny, aby byl celý motor na pružinách = nulové vibrace cca 15 minut práce. Výměna hlavy nejde započítávat do dodo, je to normální úkon. Takže všehovšudy 20 minut úprav. Když to srovnám se Stihl, asi těžko bych za to dal 5k. Jinak sekání až tam bude pořádná struna a hlava a bude to odpružený, je náhodou super, nic netáhám, nedřu se, můžu u toho i hulit :-)

Tady je ten Stihl:

Our Stihl Yard Boss Cultivator with a new Power Sweeper

Shindaiwa multi tool with power broom

host - 6.45 (?), 18.6.2014 11:28

...je to niečo pre Receptář prima nápadú...crying  ja ročne pokosim krovinorezmi hektáre plôch... trochu v tomto strácam zmysel krovinorezu... predsa len základom práce je kmitavý - kývavý pohyb zo strany na stranu celým hriadeľom...  ale ako retro,laugh prečo nie

Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 18.6.2014 12:47

Ale české retro (el. strunovka DIU Jevíčko) je stále v prodeji za třetinu ceny. Navíc můžete kdykoliv odpojit kolečka a používat klasicky.

host - 7.253 (?), 18.6.2014 14:14

.. no veď práve..za tretinu... retro nápad, retro cena...laugh

host - 140.103 (?), 27.6.2014 23:54

Druhé sekání s tímto "zázrakem" mě docela šokovalo v pozitivním smyslu. Došla mi původní 2mm možná 2,4mm struna co byla jako vzorek namotaná od výrobce a tak jsem namotal značkovou 3mm asi 4m zkrátka zaplnil jsem celou hlavu a následoval šok, křoviňák v tu ránu třetinové vibrace, chod se zklidnil už se nepřetáčí motor a zkrátka stroj se chová úplně jinak, čerstvě namotaná struna ale byla moc dlouhá a místo zakrácení o dvojdílný kryt proti odletu trávy spodní díl odcvakla :-) to mě přimělo vyzkoušet sekat bez spodního dílu s delší strunou, kdy jsem měl záběr 63cm a zjistil jsem, že s tímto záběrem v normální trávě 25cm struna stíhá naprosto bezproblémů i rychlou chůzi a defakto tak supluje klasickou rotační sekačku se záběrem 63cm. Plochu co jsem se sekačkou za 25k sekl 10 minut jsem touto čínou polítal za 3 minuty absolutní paráda, navím jsem mohl posekat i svahy a trávu kolem skalky. K těm vibracím, jak jsem se přesvědčil, struna a namotání má obrovský vliv, další utlumení jsem nakonec vyřešil tak, že jsem trubku řidítek jak je upnutá dole k ose kol omotal 5mm gumou a následně teprv upnul a sekání je už úplně o něčem jiným. V nejbližší době budu ještě přidělávat tabulku plexiskla před motor, odlétající tráva zbytečně lítá na filtr, motor, karbec atd. Po vyzkoušení silnější struny sice musím poopravit výkon křovinořezu, nyní bych to tipoval kolem na zhruba 1,7KW ale pořád výkonostně naprosto v poho. Otázka je, za jak dlouho se to rozsype, ale zatím čím déle tuto hračku používám a dodělávám, tím více se mi zamlouvá, po těch dodělávkách na vibracích a s delší (28cm na každé straně) 3mm strunou je to fakt   super výkoná, lehoučká a nevěřícně rychlá mašinka. Sice teda ruší televizu, ale aspoň tím můžu souseda nazlobit když kouká na Messiho laugh Přidělám tu tabulku plexi jako kryt motoru a možná ještě Jetfitku a podle mě to bude parádní strojek. 

host - 140.103 (?), 4.7.2014 1:08

Trochu jsem pátral po internetu po původu a s největší pravděpodobností se jedná o totožný model co prodává kromě jiných prodejců i Fuxtec, takže náhradní díly nebudou problém navíc za lidové ceny. U nás jsou ceny nadsazené, ale základní součástky jako úhlová hlava, hřídel, spojka, karbec atd. jsou k sehnání třeba aukru. Na západ od nás např. v německu se navíc dá přikoupit i příslušenství jako kartáč, kultivátor apod. 

FUXTEC Besenaufsatz

FUXTEC Multitool 5in1 + Kultivator + Schüttler + Rasenkantentrimmer

nebo pak ebay a ještě lepší ceny.

Takže stačí jen vycvaknout kolečka, jde to velmi rychle a jednoduše jsou patrně z kočárku, takže mají rychlozávlačku (vysazení 5s), nasadit jiný nástavec tzn. povolení 2 šroubků takže záležitost minuty a je z toho úplně jiný stroj.

Stihl MM 55 stojí 10300Kč a má jen 0,75KW, Stihl kultivátor BK-MM 1400Kč, odstraňovač mechu MF-MM 4900Kč, smeták KB-MM 4200Kč a gumový čistič KW-MM 6400Kč takže sice made in P.R.C ale úplně jiný výkon a použitelnost za úplně jiné ceny.

Zatím posekáno cca 3000m a v provozu 3 motohodiny, přičemž při posledním sekání jsem ho vůbec nešetřil a motor a vše šlape na jedničku, jen jedna závada, na posledních dvou metrech sečení nevydržely sváry jeklíků k ose kol a motor celý upad, ale stejně jsem to měl v plánu odžezávat, tak mi to ušetřilo práci, neměli to přeplátované, ale přivařené špatně na kolmo, proto se upadnutí ani nedivím.  Od té doby co jsem tento "bazmekt" koupil jsem nesáhl na sekačku a klasický křoviňák, tak šikovně po vychytání mušek na mě tento výrobek působí. Vibrace jsem vyladil, spotřeba je docela velká, ale sekání je zase mnohem rychlejší, klasický křovinořez se v nízké trávě rychlostí nechytá a rotační sekačka také mírně zaostává díky váze, obratnosti a nemožnosti obsekávání, svahová dostupnost atd.  Chytit se toho nějaký výrobce u kterého bych nemusel dodělávat doma, hodně zákazníků by si pro podobný stroj určitě zašlo, po vyladění strunové hlavy, síle struny adekvátně k výkonu a namontováním antivibračních prvků a krytu motoru proti špinění, je to fajn hračka.

host - 192.242 (?), 5.7.2014 20:05

keby som mal takto upravovat krovinorez, tak si ho možem rovno i poskladat zo zakupených dielov, a podvozok si vyrobit sám. Ked si idem kupit nejaké náradie, tak očakávam, že to bude fungovat ako má. Naopak, neočakávam,že dostanem polotovar, ktorý musím dokončit. To je, ako beby ste kupili ručnu vrtačku, no prevodovku by ste si museli vyrobit. Pre technicky zdatnejšieho takéto náradie sprevádzkovat nerobí problém, no nie každý to zvládne. Nerobí mi problém niečo opravit, no aby som už pri novom polovýrobku musel riečit jeden problém za druhým, tak to radšej ani nič nekupim. Nemám čas riešit nedorobky, preto kupujem radšej zavedené značky.

host - 140.103 (?), 6.7.2014 10:31

Mám brusku na řetězy od číňana Gude 2500 a člověk musel dodělávat, když si koupíte obyčejnej křoviňák od číňana opět je to styl dodo a tak by se dalo pokračovat, prostě ty laciné asijské věci jsou zfušované, ale po jistých úpravách se s tím dá celkem obstojně pracovat. Mít brusku za 1800Kč a nebo Oregon za 13000Kč je rozdíl, toto pro změnu nikdo nevyrábí, nejbližší podobná mašina je zde uvedená Stihl MM 55 a to je hračka bez výkonu a možnosti sečení. Vyrobit si to komplet sám a nebo 2 hodinky poopravit nedostatky je docela rozdíl, nevím kde by jste třeba sháněl a objednával spínač, kolínko na výfuk, kolečka s oskou atd. to by se čas práce nevyplatil a to nepočítám poštovné a další náklady. Za ty peníze nemůže člověk čekat zázraky, stačí nalít benzín a sekat, jelikož ale vidím kosmetické nedostatky co jdou jednoduše vylepšit nebo odstranit, nevidím důvod, proč toho nevyužít ke spokojenosti. Jak jsem psal, mám to nej v sekačkách, super profi křoviňák, ale seču s tímto, protože je to fajn.  

host - 192.242 (?), 10.7.2014 19:52

motor, uhlový prevod, kolesá sa dá zohnat bez problémov. Problémom by bola trubka s hriadelom, no najpravdepodobnejšie je použitá delitelná, takže taktiež riešitelné. Takýto šuviks skonštruje jedine čínan z dielov, čo má. Zavedené značky tiež vyrábaju krovinorezy na kolesách, no vyzeraju uplne inak, a su určené na velké plochy a nie obsekávanie.

host - 237.233 (?), 10.7.2014 20:50

Zdravím, za laciné cajky z Číny neviňte výrobce ale obchodníka, který si to takto poručí vyrobit aby to bylo co nejlacinější a mohl to snadno s velkým ziskem prodat. Čína umí vyrobit cokoliv i v té nejvyšší kvalitě ale potom je cena výrobku někde jinde. Nedávno jsem se z Číny vrátil a naprosto otevřeně se přiznávám, že jsem ztratil hrdost vyspělého evropana. Standa.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz