Křovinořez - kvalita struny
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 94.115 (?), 7.9.2016 15:56
tak jo, když dáte na stroj který točí se strunou 2,4mm cca 9000ot/min bez zátěže a nemá rezervu výkonu a dáte na něj o jeden stupeň silnější strunu, tak vám otáčky klesnou cca o 1000 - 1500, v zátěži je ten rozdíl ještě větší, při dlouhodobém přetěžování motoru pak dochází k nadměrnému opotřebení ložiska na straně spojky, následuje zvětšení vůlí nebo destrukce ložiska. Podobně je to když stroj provozujete s delší strunou (každých 2,5 cm nad limit = - 1500ot dolů) HH
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 119.191 (?), 7.9.2016 16:41
Konečne to niekto napísal.Problém neni z vákou ale odporom vzduchu a odstredivou silou.Ale to človek ktorý si na 0,8kw krovinorez miesto 2,4mm lanka namotá 3,3mm lano nikdy nepochopí.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 8.95 (?), 8.9.2016 4:05
Pro Vás 90.82,myslíte si, že Vaš přispěvek je k věci?Napadáte ostatní, jen proto, že je čtete letemsvětem a sám máte tak možná gaučovou praxi, kdy koukáte na technický služby z paneláku.Tipuju, že je Vám přes padesát a volíte komunisty.Nebuďte tak nevrlý a zapšklý vůči ostatním, kteří se snaží pomoci ostatním a využívají k tomu vlastni zkušenosti.Když vy můžete použít kuřáky, proč jiný nemůže použít trabanta, kde uvádí "mimo čtvrtého kvaltu"-tzn.ostatní kvalty napřímo bez volnoběžky! Jinak poslední z příspěvků je poměrně slušně napsán a vysvětluje, že nejde o váhu nástroje, ale odpor, s tím se ztotožňuji.Kotouč má větší odpor na roztočení, ale díky setrvačnosti seká lehčeji někdy i jen na půl plynu, struna musí využívat plný výkon stroje-setrvačnost minimální, s průměrem stoupá odpor.Měl jsem 36ccm-na plošné vyžínání 1x2měsíce(taková byla smlouva) je to slabé, kvůli možnosti silnější struny a vyšší produktivitě jsem to vyměnil za 46ccm.Na přivýdělek dobrý,250-300kč/hod.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 90.82 (?), 8.9.2016 9:53
Pane xx.8.95, vaša reakcia je typickou projekciou markantnej argumentacnej insuficientnosti, a ta ako je zname implikuje frustraciu. A frustrácia agresivitu. No klídek, a možno menej piva pred pisanim by pomohlo..
K veci:
Argumentacia trabantom v tomto kontexte je nezmysel, lebo tá konkrétna téma bola, ako roztočený ťažký nástroj krovinorezu cez zopnutu odstredivu spojku drží dlhsie 2T motor v otáčkach pri ubratom plyne a tým piestová skupina 2T motora nie je optimalne mazaná, čo znižuje jeho životnost. Pán pitoreskne tvrdil, že ani trabant s tým nemá problem, lebo ma na 4.stupni volnobežku... BTW to bol jeden z hlavných dôvodov, prečo výrobca použil v trabante volnobezku, aby sa neopotrebovaval 2T motor v dlhých tiahlych klesaniach pri ubratom plyne. Krovinorez volnobezku nema, ako sa domnieva iný vtipálek v tomto threade. Takze v tejto suvislosti je argumentacia trabantom superblabol. Cela trabantológia by bola bezvýznamná, keby pán používajúci trabant-argument s tým nepresadzoval iný blábol, a to síce, ze po pridani plynu z volnobehu sa spojka zopne bez prodlení a z plných otáčok po ubratí plynu sa rozopne hned po ubraní. Pane, ale na to je treba udržať myšlienku.
Prave o užitočnu radu(y) tu ide :
"Nevrkajte" s 2T krovinorezom, lebo si zvyšujete opotrebenie prevodov, spojky a piestovej skupiny 2T motora.
"Nevrkajte" s 4T krovinorezom, lebo si zvyšujete opotrebenie prevodov a spojky. Motor 4T je zvečša mazaný vlastnou olejovou náplnou, takze nema problem s mazanim piiestovej skupiny v tomto režime.
|
|
 |
|
 |
 |
|
bunny - Zlatý Zahrádkář (813) - 67.176 (?), 8.9.2016 10:08
ináč ja by som stále tvrdil, že kotúč sa ľahšie roztočí ako struna, ale celkom určite to nepodložím fyzikálnymi výpočtami. ináč niekde tu sú, v súvislosti s pôsobením odstredivých síl, už sa tu na tútp tému hádali. mne len sedliacka logika hovorí, že keď vezme me do ruky metrový špagát, silón a začnem sa točiť, tak budem sa musieť do dosť viac snažiť, aby to pišťalo, bolo napnuté ako keď zoberiem palicu a roztočím sa, lebo v druhom prípade to ide priamo cez hriadeľ.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
pavelzak - (3) - 145.86 (?), 8.9.2016 9:58
co sem slyšel, tak když se dá struna na 2-3 dny do vody, tak vydrží o polovinu delší dobu sekat, že se tak často neuráží. Sám to ověřený nemám, ale za zkoušku nic nedáte :)
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 209.228 (?), 8.9.2016 12:35
To je to zásadní, aby se struna nelámala, a nějak přehnaně netřepila! Máte něaké konkrétní zkušenosti s tím která se láme a která naopak ne? A taky by bylo dobré napsat co používáte za hlavu?
Vybírám teď novou hlavu na Stihl FS 240ku akorát váhám co vzít?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 82.30 (?), 8.9.2016 15:32
Já jsem měl různé znaćky-Oregon, Bison... Ale nejdéle mi vydržela Duoline s lankem uvnitř.A kdo seče stylem plný plyn a hned ubrat do nuly tak si jen rychle zlikviduje spojku a samozřejmě je i větší spotřeba paliva.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|