Jaký koupit křovinořez na zahrádku?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 73.140 (?), 24.4.2009 12:18, zobrazeno: 12607x
Hledá se křovinořez na udržování zahrádky o ploše 180 m2. Cena do 10.000,pokud možno skladný, vhodný pro převoz autem (zatím na zahrádce nemám chatku, kde bych stroj ponechal). Koukal jsem na Mountfiled, že bych vzal i s notebookem, ale meli nejlevnější za 12.500. To mi přišlo moc na to že přijedu posekat trávu 1 za týden, případně za dva.
Prosím o Vaše názory.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 87.42 (?), 24.4.2009 13:23
HQ H 125r stojí cca 6 990,-, Dolmar MS 330 U 7 990, V případě, že bude sekat pouze trávu a ne nějaké houževnatější materiály (např. nálety), myslím, že by tuto plochu hravě zvládl i nějaký lehký vyžínač např. Colibri II, který se dá pořídit za zhruba 3 500,-
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 188.154 (?), 24.4.2009 21:24
Mrkněte na Stigu ST210. Má rozložitelnou hřídel, je lehoučká a na těch 180m2 by stačila.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 201.225 (?), 25.4.2009 8:18
A co řikáte na Křovinořez Homelite benzínový HBC 30 SBS? Mají ho v Baumaxu za 5.500. Máte zkušenosti?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 235.4 (?), 25.4.2009 11:09
Dobrý den,
možná trochu OT, ale také bych Vás zkušenější rád poprosil o radu, jaký akumulátorový vyžínač pořídit.
Mám to jen na dočišťovací práce okolo chodníčků a do míst, kam se s klasickou sekačkou nedostanu. Starý el. vyžínač už dosluhuje a už se mi nechce natahovat 30m prodlužovačka ani nosit těžký benzínový křoviňák. Takže bych chtěl nějaký lehký, akumolátorový.
Akorát nevím, jestli koupit strunový, nebo s plast. noži. U těch mám obavy o životnost, nevím kolik toho vydrží, když se například potkají s kamínkem nebo nějakým silnějším klacíkem. :-)
Díky za radu, Jirka
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 231.226 (?), 27.4.2009 12:14
Dobrý deň...Ja by som poradil z vlastnej praxe... na tak malú plochu stačí aj cenove do 6000...sú v slušných výbavach... výkon okolo 1kw stačí... určite berte čo najširšie riaditka žiadne uzke typu U a vôbec nie malé D... chcete predsa niečo urobiť a nie sa trápiť... trojzub už ponúkajú asi všetci ale je to na prd... čím viac budete osekávať nožom, tým viac sa bude snažiť prežiť a bude stále rašiť viac a viac výhonkov... najviac pomôže raz poriadne vystrihať všetok nálet až od zeme a potom stále stací iba struna a netrčí z trávy stále viac osekaných pahýlov buriny... tak isto kotúč použiť okolo plota je riziko... Ja osbne mám AL-KO 4125...mám ho zatial iba 3roky ale max.spokojnosť... porovnajte riaditka napr. s drahým Stihl... popruh som vymenil za dvojitý ale na malú plochu stačí aj tan čo je pri krovaku... Aj keď dvojitý je neporovnatelne lepší... do 6000 dostať aj so skladacov hriadelov. ale cím viac súč. tým viac možných probl... Juraj hlavne nekupujte na el... však ku práci nie su priviazaný ani v base... najlepšie by ste toposúdil keby ste si mohol vyskúšať... Ja som tu možnosť mal... el.nie, malé ohnuté hriadele nie, uzke riadidka NIE...
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|