Jakou benzínovou sekačku do cca 10 tisíc
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 141.108 (?), 11.4.2015 13:41
Motorová pila byla typu YD-KU01-45A, v pěkném oranžovém pouzdře ala Husqvarna, sekačku jsem už nedohledal. Nevím proč bych měl teď po 6-8 letech schraňovat nějaké faktury či reklamační korenspondenci. Jsem rád, že je to z domu. To se měli hoši od Vás snažit v době, když se každá ta věc pokazila (abych byl slušný) několikrát po sobě a v době, kdy jsem s nimi potřeboval pracovat. Je mi úplně k smíchu, že mi nyní po x letech co je tu Hecht etablovaný chcete vnucovat nějakou jejich marketing policy. Jsem, zřejmě na rozdíl od Vás, jen koncový zákazník, který si chtěl pořídit věci na zahradu a bylo mě uplně jedno co to bude za značku, pouze jsem si hlídal cenu. Stručně řečeno, Hecht to prostě - na rozdíl od jiných značek ani v jednom případě "nedal" a rozpadlo se to dřív, než z toho byl nějaký užitek.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 0.12 (?), 11.4.2015 14:17
Číslo pily které píšete není Hecht protože používá 3 až 4 místná označení a nejen že si pletete Baumax a Bauhaus a Solo s Marinou. Ale také Husqarna je pro nás každá pila která má lištu.Opravdu rozdíl mezi pilami Hecht a Husqvarna je tvarově velký. Pokud by mne někde zklamali a 2x jak píšete tak si ještě dlouho budu pamatovat kde kde co a za kolik jsem si koupil.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 140.103 (?), 13.4.2015 2:09
Mám jak lepší klon Hechtu (Fuxtec) tak Husqvarnu. Kiu má brácha, Pasata tata, v Octávky fasujem ve firmě, olítal jsem všechny verze (1,2, 2 facelift, 3) a musím vám říct, že máte zkreslené představy. Kia zdaleka na VW neměla ať už v plechařině, kvalitou interiéru, jízdním komfortem, bohužel poslední řada např. octávek jí šla naproti a už je cejtit, že i VW to ojebává a šetří, poslední kvalitní Octávka byla dvojková facelift. Co se týká pil, srovnávat Hechtku můžete maximálně s Husqvarnou v podobné cenové hladině, tam klidně s vámi souhlas, ale pokud vezmete a porovnáte kteroukoli profi 5tkovou Husqvarnu, je tam náskok několik desítek let. Sekačky to samé, zase matení lidí, Hecht sekačka nikdy žádný D-test nevyhrála, tak nelžete. D-test vyhrálo Alko 5300 BRC a taktéž je mezi např. Alkem za 20k a Hechtem za 10k dost velký rozdíl. Není to jen o nápisech.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
ronyx - (15) - 3.246 (?), 12.4.2015 8:01
Tak se nám tady hoši zatím jen pěkně pohádali o značky, takže přidám něco konkrétního.
Loni v dubnu jsem kupoval sekačku - po pečlivém průzkumu a porovnávání padla volba na Hecht 5484 SX - tento typ proto, že má 4 rychlostní variátorovou převodvku na pojezd. Seču totiž 2 pozemky (cca 400m2 na rovině a 1.000m2 v nerovném terénu v kopci, zde navíc s většinou hodně přerostlou (30 - 50cm) trávou), takže proto volbu rychlosti pojezdu. Záběr 46cm, cena cca 7.500,-Kč.
Používám sběr do koše a zadní výhoz (dekl si otevírám na tu přerostlou trávu), mulč a boční výhoz má a umí, ale nepoužívám to.
Zatím musím říct, že moje spokojenost je perfektní - sbírá super, na nízkou trávu (výška cca 10 - 15cm) používám nejrychejší pojezd a to za ní pomalu musím utíkat. Na tu přerostlou trávu používám nejpomalejší pojezd a vyhazuje dobře, jen občas to prostě ta vysoká tráva ucpe - ale to není chyba sekačky, když je to množství a výška trávy spíš na bubnovou sekačku.
Závada zatím jediná - utrhl jsem startovací šňůru, přímo u navijáku uvnitř pod krytem jak tam je navlečená. Na opravu stačil šroubovák a cca 10min práce.
Jinak zcela bez problémů, loni dostala hodně zabrat (v záruce je třeba ji odzkoušet) a se svým výběrem jsem maximálně spokojen - neměnil bych. Takže mohu doporučit.
Kupoval jsem přes místního prodejce, ale vyhlédl jsem si ji na webu dovozce - fa Werco, odkud ji můj prodejce objednával. Mají tam i menší a jednodušší typy - viz třeba výše uvedeného vítěze to D-testu - z toho já jsem nejdřív při výběru vycházel než jsem našel tu s tou variátorovou převodovkou.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 43.40 (?), 12.4.2015 21:49
Taky mám mobilní připojení, doma nato nemám čas, jinak většinou radím prvotnímu tazateli, diskuze s prodejcem je ztráta času, doteď mě to hodilo IP 37.251,47.87,36.42,tak nevim co tam bude ted, je mi to jedno.Slabinu hechtu vidím v motoru, kde je evidován největší počet závad-praskající šňůra jde snad vyměnit za kvalitnější od jiné značky, citlivost na hladinu oleje-dochází k odstávce motoru když je víc.,nefunkčni víčko nádrže-chcípe motor, stačí provrtat cca 1mm, startování teplého stroje stále se sytičem-no nevím, ale nepojízdné to ale není.poddimenzovaný motor-neodpovídá udávaný výkon=tak bude sekat častěji.Aproto nejsem průkopníkem čínských značek, ale neodsuzuji výrobní kvalitu v číně-dělají to, co si kdo zadá.A že u nejlacinější třídy funguje globalizace, to je vidět i na těch kompresorech, ještě jsem to viděl v zeleným pod jinou značkou, mám ten s nápisem schepach :-).Měl, nebo mám motory honda, briks,kohler, kawasaki a považuji to za spolehlivý standart zbavený dávno much-šnůru jsem neměnil, víčka fungují, když tam je víc oleje tak se to neuchlastá.Japonci jsou asi trochu dále, když i briks si nechal dělat svůj nejlepší profi motor v japonsku.Ale experimentující čínu v podobě pohonné jednotky opravdu ne.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 43.40 (?), 12.4.2015 22:15
Co se týká kie, korejci ušli pořádný kus cesty, aby se dostali tam kde jsou, osobně bych dal přednost hyundai, ale nemá nejlepší politiku pro starší auta a auta po záruce, tak mám něco jiného a škoda, ital nebo francouz to není :-).V něčem se dotáhli na špici (mobily) i před japonce (televize),ale co to má společného s hechtem???Tak špatně technicky natom kia rozhodně není.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 43.40 (?), 12.4.2015 22:29
P.S.-hyundi stejně rozumuje s kiou u jednoho stolu, jen si nejsem jistý kdo koho vlastní :-).Asi hyundai kiu, ale to je odbočka od tématu, čína je replikátor nebo výrobce na zadání.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 178.9 (?), 13.4.2015 11:37
S první polovinou beze zbytku souhlas.S druhou naopak vůbec ne. Mezi levnou čínou a Hondou je rozdíl, který platí i u aut.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|