Honda Vs. Briggs&Stratton

host - 216.69 (?)
14.7.2014 14:12
No jo, ale většina srovnává podle toho, že jim jejich B&S SV nějak jede na olej bez výměn o kultivovaném chodu a nízkých emisích Hondy nemají páru a už vůbec ne o odstředivém regulátoru. Přesto srovnávají nesrovnatelné.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 106.125 (?), 14.7.2014 10:24

Připojím i mojí reakci, možná již zbytečnou ale přece. Zhruba 8 let vlastním sekačku Honda s 4,5 koňmi. Nikdy se mi nestalo, že by nechytla, nebo byl jiný problém. Každý rok vyměním olej a filtr, nůž brousím pravidelně. Co ta se nadřela, to není možný..., ještě krom preventivně svíčky jsem nic neměnil. Ale o co mi jde. Neuvěřitelné bláboly o kvalitě benzínu. Ještě nikdy se mi nestalo, že bych měl problém s kvalitou, naliju a jedu. Přes zimu i když tam mám starý, chytne na jaře na zátah a nepoznám nic. Doliji nový a jede se dál... Nechápu tu paniku...

A ještě jednu věc si neodpustím dodat: bydlím v zástavbě rodinných domů, jeden vedle druhého, sekáme tu rotačními+ strunovými všichni. Ale když vidím, jaký mají ostatní problémy se startováním, jak studeného tak teplého motoru s bs, tecumseh a já nevím, čím ještě, jaký to dělá oproti Hodně hluk, to bych se šel zahrabat s takovými stroji, bez urážky... A o kvalitě stabilních otáček ani nemluvím, když ji dám na volnoběh, tak o ní "skoro" nevím, na rozdíl od sousedů, kterým se houpou v jakém koliv režimu jak na houpačce. Děsivé... Pro starého motoráře hrozný poslech. 

Tak to asi tak ve zkratce :-)

host - 216.69 (?), 14.7.2014 10:53
Hondááá je špica pro motoráře, ostatní jsou rádi, že se točí nůž.

Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 136.63 (?), 14.7.2014 13:48

Zdravím, máte pravdu v tom, že náročnost motoru na kvalitu benzínu není o nic horší než u jiných motorů. Co se týká regulace otáček v porovnání s jinými výrobci, tak je třeba porovnávat způsob regulace. Laciné BS mají jednoduchý regulátor, který vyhodnocuje veličinu tlaku vzduchu od chladícího ventilátoru. Nelze proto srovnávat s Hondou, která má wattův odstředivý regulátor přímo v motoru. Srovnávat lze BS vyšší třídy a tam bych těžko určil vítěze, jeden OHV, druý OHC, první ozubené rozvody, druhý titěrný ozubený řemen. Standa.

host - 216.69 (?), 14.7.2014 14:12
No jo, ale většina srovnává podle toho, že jim jejich B&S SV nějak jede na olej bez výměn o kultivovaném chodu a nízkých emisích Hondy nemají páru a už vůbec ne o odstředivém regulátoru. Přesto srovnávají nesrovnatelné.

host - 106.125 (?), 14.7.2014 14:29

Ale co mě opravdu těší, je taková základní věc: i když má odmákáno stovky hodin, vždy za tepla chytne na jedno otočení motoru, tzn zhruba do půlky šňůry - když vidím souseda, jak s tím za tepla zápasí, je mi ho upřímně líto (ale nevím přesně co má, nějakej Mountfield, druhý Oleo mac obě letos nové). A se spotřebou jsem navýsost spokojen, zahrada cca 1000m2,  většinou jednou týdně a to ani nádrž nespotřebuji, odhaduji tak litr +- což mi přijde fajn.

Nechci nikoho odrazovat od jiných značek, to rozhodně ne, ale já osobně bych měl normálně strach si něco jiného koupit, když už jde o vyšší částku. BS jsem měl v kultivátoru 4,5hp, ale cirka po 10letech provozu, postupně začal být hlučný, kouřil strašně, až se začal přidírat. Tak jsem koupil čínskou repliku za 2500,- a ta jede div se jak z praku, krásně chytá, nekouří, tišší a pocitově jasně silnější. Takže moji důvěru moc BS nemá...

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?), 14.7.2014 14:54

Bych řekl, že jsou to celkem bláboly, myslím to vychvalování Hondy. Kdysi jsem cca 10 let měl BS a teď asi 5 let Honda,  z mého pohledu tam žádný rozdíl není i když ten BS byl asi o 10 let starší než ta současná Honda. A proč jsem si koupil Hondu? Protože jsem naletěl na podobné keci. Bych řekl, že ta chvála Hondy bude spíš od jejich prodejců. Při sekání tam žadný citelný rozdíl není.

host - 216.69 (?), 14.7.2014 16:00
Na vrtění nožem B&S, Tekumseh stačí, větší zátěže už ukazují rozdíl, Hondááá.

Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 136.63 (?), 14.7.2014 20:48

Zdravím, nemyslím, že Váš příspěvek svědčí o Vašem přílišném technickém rozhledu. Myslíte, že 160ka Honda snese větší zátěž než jiný motor s vyšším obsahem? Standa.

host - 216.69 (?), 14.7.2014 21:17
O můj rozhled se nebojte, mám obavy o Váš rozhled, když chcete srovnávát 160 ccm s vyšším obsahem.

host - 59.66 (?), 14.7.2014 21:28
Před 20 cetima rokama měla honda ohv motor na malo mechanizaci dloho nic briks s sv hovk.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz