Fréza na sníh, když je velký mráz
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 4.6 (?), 8.12.2010 0:37
Vlastním sněhovou frézu Yellowstar 901QE... nemám zatím problém, jenom bych se chtěl zeptat, jestli někdo nemá kontakt na náhradní díly... prodávající jí koupil někde v obchodním domě v Německu, jistě někdy bude náhradní díl třeba... děkuji Yellowstar 901QE
Děkuji Borja
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 208.166 (?), 8.12.2010 10:07
Ač jsem se snažil hledat kde se jen dalo tak patrně u nás zastoupení není to ale neznamená že by nějaký obchodník nemohl díly objednat z venku
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 214.155 (?), 14.12.2010 19:10
Mám také frézu s motorem tecum. (MTD 611 5,5k).Nastartují na drc, hned vypnu sytič, nechám volnoběž.-resp. nejnižší nastavené otáčky, na vstup chladícího vzduchu nechám přisát kus novin (nač chladit studené),frézují sníh.Do 30cm, čerstvý, zmrzlý sníh (ne mokrý těžký) odhodí v pohodě bez problému.Při cca 40-50 st. teploty oleje sundám noviny a dám plný výkon.Kdo přitíná ledovému motoru hned ze startu plnou "vorsáš",ten ho brzy uvidí odlétat do motorového ráje.To neplatí samozřejmě jen pro frézy.Ještě k te teplotě oleje.Místo měrky oleje mám teploměr s dlouhým čidlem.Ten samozřejmě plní i funkci měrky.Frézování zdar, zimě zmar!
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 239.112 (?), 15.12.2010 17:57
Motor Zong Shen 5,5 HP s olejem 5W40 startuje při mínus 10 stupních úplně normálně, podle návodu k obsluze.Provoz motoru v takové teplotě je bezproblémový. Fréza je skladována celoročně ve stodole. Četl jsem o záměru Husqvarny instalovat motory Zong Shen do jejich výrobků. MTD je údajně už používá. Bude jistě zajímavé, jak se s instalací čínských motorů vyrovnají zapřisáhlí odpůrci čínského zboží. Čínské LCT motory už jsou ve frézách Ariens.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 139.147 (?), 15.12.2010 22:21
Vlastním frézu Hecht 9550 pro cca 300m2. Olej jsem tam nalil 10W - 40 Starline. Fréza chytá bez problémů - 3x primer, šktící klapku na vzuch v poloze zavřeno, většinou na 2 zatáhnutí běží. Poté klapku dám na prostředek, nechám 20s běžet, poté přidám plyn a hurá do akce. Divné mi je, že když dám klapku vzduchu do polohy maximálně otevřeno, začně motor běžet nepravidelně a vynechává. Proto mám klapku neustále cca v prostřed rozsahu. Spotřeba je vcelku v pohodě cca 1l/h podle sněhu. Je to normální, že musím mít klapku v prostředku rozsahu? Děkuji za odpověď. Michal
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 208.166 (?), 16.12.2010 9:56
Mám 9651,ten sytič/klapka/ by měla být otevřená naplno, ale když Vám to jede a nežere benzin tak bych to neřešil, můžete mít ochuzenou bohatost směsy, já když po nastartování vrátím sytič zpět tak mi motor tzv, houpe když je bez zátěže ale když se rozjedu tak jde sám na plný výkon, asi tam bude zátěžový regulátor
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 225.226 (?), 16.12.2010 10:44
Pane, jak jste spokojený s tou 651? Je výkonově dostatečná, jak to odklízí, co poruchovost, vzdálenost odhozu a pod.? Kdyby jste se rozhodoval znovu, koupil by jste ji opět, anebo něco jiného? Co by jste jí nejvíce vytkl?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 2.42 (?), 16.12.2010 12:40
Vega 651 je velice podobná Hechtu 9651 a má totožné díly krom bunkru jako moje Hecht 9550. Motor je uplně v pohodě, uvidíme jak kvalitní jsou ostatní díly.
Velkým nedostatkem je podle mě příruba komínku, která je z plastu. Stalo se mi, že mi nějaký dobrák hodil do sněhu kámen velikosti pěsti a ten mi tuto přírubu roztrhnul a musel jsem to spravovat lepidlem a plechovou výstuhou. Plech jsem na komínek přidělal pomocí cca 15nýtů a je pevnější než před tím. V létě si udělám novou přírubu z plechu a bude pro statostech.
Michal
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|