Éurobenzin a krovinorez
|
|
|
|
host - 214.246 (?) 9.8.2024 8:04
A pocty vám taky moc nejdou. 5 litru na 2 roky pro dva stroje je litr a něco pro jeden stroj ročně.Kdyz už. Tak lidičky. Když si pořídíte nějaký motor, který je moderní, třeba Japonský, tak ten má tak malé dírky v palivovem zařízení ze ho náš benzin bioslozkou ucpe. Aby jste neměli problém, nemusíte hned kupovat dráhy Aspen za 120 Kč/l, ale stačí, když si koupíte lepší benzin jako třeba Verva 100 a k tomu lahvičku Stabilizátor. To používám 15 let do všeho co mám. Do dvoutaktní jako je pila, krovinorez, míchám vždy čerstvou směs 2% oleje ostatní jako sekacka jednoosak, vertikutator, nechávám na zimu s palivem nic tedy nevyjizdim do sucha. Nejstarší pila hq 40 je 30 léta nejmladší Honda Vari je 10 léta.Stroje nejsou smejdy, jen my chceme jezdit na levný benzin s bioslozkou a a míchat do nej olej nejlíp na cely rok. Čerstvá směs maže nejlíp. To je moje rada.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 209.10 (?), 8.8.2024 12:39, zobrazeno: 914x
co je v eurobenzine a ako to odstranit aby moj novy Stihl krovinorez isiel?
|
|
|
|
|
|
|
MilosK - Stříbrný Zahrádkář (209) - 210.156 (?), 8.8.2024 13:06
|
|
|
|
|
|
|
host - 150.75 (?), 8.8.2024 13:29
To je jasné, jedna ze 2 možností:
1. Plave ti v něm písek, přefiltruj si ho.
2. Počkej, až nový Stihl zestárne, staré stroje s benzínem problém nemají. ;)
|
|
|
|
|
|
|
host - 84.32 (?), 8.8.2024 16:37
Zeptej se v Bruseli. A nebo ho prostě nekupuj. Pokud benzínu moc nespotřebuješ, tak kupuj Aspen: https://www.bauhaus.cz/specialni-palivo-aspen-2-mix-26804749
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 214.246 (?), 9.8.2024 5:45
To je dobré. Lidi, kteří spotřebují 1 litr paliva za rok ve stroji, tak tady rozdávají svoje zkušenosti. Před nimi je povinnost, ostatní varovat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 214.246 (?), 9.8.2024 8:04
A pocty vám taky moc nejdou. 5 litru na 2 roky pro dva stroje je litr a něco pro jeden stroj ročně.Kdyz už. Tak lidičky. Když si pořídíte nějaký motor, který je moderní, třeba Japonský, tak ten má tak malé dírky v palivovem zařízení ze ho náš benzin bioslozkou ucpe. Aby jste neměli problém, nemusíte hned kupovat dráhy Aspen za 120 Kč/l, ale stačí, když si koupíte lepší benzin jako třeba Verva 100 a k tomu lahvičku Stabilizátor. To používám 15 let do všeho co mám. Do dvoutaktní jako je pila, krovinorez, míchám vždy čerstvou směs 2% oleje ostatní jako sekacka jednoosak, vertikutator, nechávám na zimu s palivem nic tedy nevyjizdim do sucha. Nejstarší pila hq 40 je 30 léta nejmladší Honda Vari je 10 léta.Stroje nejsou smejdy, jen my chceme jezdit na levný benzin s bioslozkou a a míchat do nej olej nejlíp na cely rok. Čerstvá směs maže nejlíp. To je moje rada.
|
|
|
|
|
|
|
MilosK - Stříbrný Zahrádkář (209) - 210.156 (?), 9.8.2024 9:07
vysvetleni pro vas, rejpale. 5L za 2 roky ´= ne komplet dva roky, koupim 5l, asi 3 l mi vydrzi do sekacky min. sezonu a do pulky druhe plus asi 3/4 listru s olejem do krovinaku. Tedy rozhodne je to tak ze benzin je min. 1,5 roku stary, ne pres dva, to jsem se tedy spatne vyjadril. Tedy kupuji benzin kazde 2 roky, priblizne.A benzin nechavam zbytek ve strojich, nijak nezazimovavam, navic stroje parkuji v mrazu v zahradnim domku. Na jare napumpuju a jedu. Staci? Nekvalita benzinu se strasne zvelicuje.
Jeste rekaci na vase pouzivani, tedy na jare doliju stary benzin z kanystru, do dvoutaktu nic nevylevam, opet doplnim starym s cerstve pridanym olejem, kupuji standartni N95 a nekupuji zadna aditiva ani vervu. Takto to delam celych 30 let a nikdy jsem nic nezadrel. Jen jednou jsem menil membranu v krovibaku a cistil sitko od bordelu, to nepopiram.
A jak jsem rekl, pan to ma rozbity. ptat se proc to nejede a rikat ze nema predrazeny benzin je blbost na entou, sorry. Tvrdi, ze je stroj novy a nejede, bud to neumi nastartovat nebo je to smejd.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|